Eenvoudig uitlopen maar de tegenstander toch nog terug laten komen

Voor het tweede bekerduel dit seizoen kregen we bezoek van de oudere heren (45+) van KGB. Zonder Edwin en Niels – Dennis op de goal – hadden we 3 wissels om de strijd aan te gaan. Doelman Dekker doorstond de warming-up na zijn blessure van vorige week en kon dus beginnen. Coach Laan had naast zichzelf Corné (maker eigen doelpunt) en Martin (onzichtbaar) geslachtofferd na de nederlaag van vorige week.

Valken dicteert het spel in het C-stadion. Echter heel erg veel spanning is er niet. Of dat nou komt door het benauwde weer, het vroege tijdstip, de met dauw besprenkelde grasmat…. het was allemaal in een wel erg laag tempo. KGB komt tot twee kansen: Een voorzet die op de lat doorschiet en een hoge bal die vakkundig door Dennis uit de lucht wordt geplukt. Valken combineert meer en lijkt vlak voor rust op voorsprong te komen. Marc in duel voorin, scrimage valpartij en de bal valt pardoes voor Rens’ voeten. Deze kans is niet te missen. Echter, helaas wordt er afgefloten. Naar verluidt voor een overtreding van Marc.

Na rust mochten Corné en Martin toch opdraven. Beiden op hun favoriete posities, resp. centraal achterin en centraal voorin.

In de tweede helft is KGB moe gespeeld. Ze komen er haast niet meer uit. 5 meter voorbij de middenlijn en de bal is alweer Valken’s bezit. Aan de andere kant wordt Valken steeds dreigender. Door het goede positiespel en het aansluiten van de middenvelders Erwin, Ivo en Jaap wordt KGB continue voorbij gelopen. De 1-0 is dan ook niet meer dan terecht. Deze valt 10 minuten na rust. Na enkele speldenprikjes van Martin, Ivo en Marc moet de ban gebroken worden door een verdediger. Het is Doelman Dekker die door het midden mag opstomen en zeker pijnvrij speelt. Anders heeft ie niet zo’n streep in huis zoals we deze gisteren zagen. Vanaf 28,83 meter recht voor de goal plaatst hij z’n wreef achter de bal. Deze gaat in een kaarsrechte lijn richting linkerkruising en verandert niet van richting. Onhoudbaar voor de doelman als het leer zo snel in de kruising verdwijnt.

Niet veel later wordt de marge verdubbelt. Het is voorin weer rustig combineren. Met een portie inzet wordt de bal snel herovert aan de linkerzijde door Rens. Deze speelt door op Marc die richting goal kan. Hij ziet en hoort Martin aan de rechterzijde helemaal vrij staan en zijn schuiver met binnenkant voet belandt in de verre hoek buiten bereik van de keeper.

Het wordt allemaal nog mooier als Jaap het op zijn heupen krijgt. Hij heeft al enkele knappe voorzetten gegeven welke net niet tot goal gepromoveerd konden worden. Nu probeert ie het opnieuw maar wordt z’n voorzet geblokt. Jaap is er echter als eerste bij en plant zijn linker chocolade been tegen het leer. En met een prachtige curve gaat de bal vanaf de hoek van het strafschopgebied in dezelfde kruising als waar Doelman hem in schoot.

Zo, wedstrijd gespeeld, wisselen maar. En daar gaan we weer. Door de vele wissels is de organisatie compleet weg. KGB lijkt weer wat geloof te herwinnen en krijgt 5 minuten voor tijd nog een corner. Simpele vangbal voor Dennis…… zou je denken. Hij laat de bal echter door z’n leenwanten heen glijden en zo hebben de Kauwgomballen de eretreffer.
Vlak voor tijd trekken ze opnieuw ten aanval en ja hoor, nog een penalty ook. (al kon ik niet zien of deze terecht was). De pingel wordt onberispelijk binnen geschoten. Direct na de aftrap wordt er afgefloten, eindstand 3-2.

Volgende week starten we de competitie met een uitwedstrijd in en tegen Hauwert. Aanvang 11:00.