Magere winst Valken op A.L.C. in competitieouverture

Hallo mensen daar zijn we weer!! De kop is eraf en het seizoen is weer begonnen, dus is het weer tijd voor uw wekelijkse portie achterklap. Dit jaar zal ik u waarschijnlijk voor het laatst voorzien van de wekelijks gebeurtenissen rondom Valken 1, echter zullen wij daar voorlopig nog niet aan denken. Het seizoen is immers nog maar 1 wedstrijd oud, dus hebben we er zoiezo nog 25 te gaan. En gister was het dan eindelijk zover. Valken won magertjes van de club uit Abbekerk en voor degene die de wedstrijd gisteren aanschouwde, had valken in de slotfase de score nog wat kunnen uitbouwen alleen gebeurde dit dus niet en bleef het maar 2-1.

Nieuwe ronden, nieuwe kansen en een aantal nieuwe gezichten in de bestuurskamer tijdens de wedstrijdbespreking. Zoals u weet heeft Valken dit seizoen aardig ingeleverd in de achterste linie. Respectievelijk, Nobi, Patrick en Mathieu kozen allen ervoor om elders te gaan spelen en ook Lennard, onze goalgetter van vorig jaar, verkiest het 2e vlaggenschip boven het paard van Troje. Met Christiaan Wognum, Arjan Boon, Tjade Doodeman en de A-junioren Jelmer Vriend, Mike Hoffer en Twan Koster hebben we toch weer een mooie aanvulling voor de selectie voor het nieuwe seizoen.

Voor trainer Kuiper een dijk van een klus om dit team ook weer tot een fantastisch geheel te maken. Allereerst was hij opzoek naar een nieuwe klootzak voorin. Deze taak lijkt het meeste weggelegd voor onze Benjamin van de groep, Christiaan S. Deze jonge talentvolle aanvaller moet dit seizoen zijn stempel gaan drukken in Valken. De pamperbroekjes mogen uit en de tijd van zindelijkheid is gekomen. Na de matige vertoning van vorige week tegen de Zouaven, zou en moest Valken zich vandaag van een hele andere kant laten zien.

De opponent was A.L.C. uit Abbekerk. De promovendus die zeer knap na 1 jaar afwezigheid terugkeerde in 4B, zette Valken in de beginfase aardig vast en nam brutaal het initiatief. Een aantal keer waren de rood-zwarten gevaarlijk, maar Mike stond z’n mannetje. Overigens speelde het nieuwe centrale duo, Roan en Niels, na enkele onzuiverheden een prima wedstrijd. Valken was zoekende en kwam maar moeilijk aan voetballen toe. Een aantal keer werd er direct voor de diepe bal gekozen, maar dit resulteerde in weinig gevaar. De grootste mogelijkheid aan Valken kant was die van Christian W. Zijn kopbal was echter te zacht om de Abbekerkse doelman te verschalken.

1 keer viel de bal wel goed en was de organisatie bij A.L.C. even weg. Een diepe bal van Niels werd prachtig achter de verdediging gedeponeerd. Rick die plots 1 op 1 stond met de doelman, maakte van dit buitenkansje dankbaar gebruik en lobte de bal prachtig in het lege doel. 1-0. Hierna gebeurde er weinig en bleef de ruststand op 1-0.

Na rust eigenlijk het zelfde spelbeeld hoewel Valken iets beter uit de verf kwam. Er was geen vuiltje aan de lucht totdat Rens een van zijn pijnlijkste momenten van de dag meemaakte. Een op het oog simpele bal in de diepte werd door Rens te kort teruggespeeld op Mike en zo kon de buitenspeler dankbaar gebruik maken van deze pijnlijke blunder. 1-1. Nu moest Valken laten zien uit wat voor hout zij gesneden was. Valken nam initiatief en A.L.C. werd vaker tot eigen helft gedrongen. De 2-1 viel gelukkig niet lang daarna. De steekbal op Christiaan was prima en na een enigszins gelukkige aanname kon de jonge aanvaller de bal in de verre hoek plaatsen en de keeper verschalken. Na deze goal moest de ploeg uit Abbekerk komen en gingen 1 op1 spelen achterin. Valken kan zichzelf verwijten dat het daarna niet nog minimaal 2 keer scoorde. Want Erik, Sam, Christiaan en Twan, misten allen een aantal dotjes van kansen. Gelukkig kon A.L.C ook geen potten meer breken en zo won de ploeg uit Hem haar eerste wedstrijd en kon het de eerste 3 punten op haar conto bijschrijven.
Volgende week kan de ploeg van trainer Kuiper aan de bak, want dan staat de wedstrijd in Hoorn tegen Always Forward op het programma. Een favoriet voor de titel. De degradant uit 3A heeft weer een heel blik met oud gediende en jonge talenten op de kop weten te tikken en speelde Andijk met 0-4 van de mat. Valken is dus gewaarschuwd en positioneert zichzelf nu in de underdog positie. Hoewel de laatste keer dat de 2 elkaar ontmoette was 2 jaar geleden en toen wonnen de Hemmers met 0-2. Het zal al met al een aantrekkelijke wedstrijd worden.

Leuke bijkomstigheid was nog wel de pupil van de week. Sven Dalmulder, 6 jaar oud, had de dag van z’n leven. En de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ondergetekende het ook een wel een bijzondere ervaring vond. Het ventje vond het geweldig en na zijn doelpunt werden alle beloftes van Eftelinguitjes en MC Donaldsbezoekjes ingewilligd.

Tot volgende week

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 14-09-2024
Ochtend
Isabel/Nancy - Anita
Middag
David Homan / Jelle Bleeker
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Niels Laan, 07-09 (54 jaar)
Maarten van Warmerdam, 09-09 (16 jaar)
Tim Weverink, 09-09 (16 jaar)
Copyright © 2024 De Valken