Valken 4 wint eerste competitieduel met overmacht

Verslag MOC 2 – de Valken 4 14-09-2014

Een hele goede dag mijn beste lezers.
Voordat ik begin met het verslag van deze zondag, eerst een korte samenvatting van het begin van ons nieuwe seizoen. Waarin Wietse de Groot en Frank Vriend de overstap, promotie, maakten naar het 4e elftal van de Valken. De eerste oefening met deze twee nieuwe rekruten was het oefenduel tegen Blokkers 4. Dit team bestaat voor het grootste deel uit oud 1ste voetballers en dat was te merken. Ook oud-valken gediende Mark Dop deed mee. We verloren de wedstrijd met 4-3, niet slecht tegen een team uit de 6e klasse.
Daarna was de eerste bekerwedstrijd tegen Spirit 4. Helaas verloren wij deze wedstrijd ook met 6-2. Opmerkelijk was de tweede helft, waarin wij het spel bepaalden en de wedstrijd nog spannend maakten (4-0 met rust, we kwamen terug naar 4-2). Vorige week was de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegen oude bekende van Zouaven 6. Vorig jaar werden we nog van de mat gespeeld door dit team, wat toen het 7e was. Tjeerd kreeg die wedstrijd een rode kaart waardoor we met 10 man de tweede helft in moesten. Gelukkig maakte Tjeerd zijn rode kaart van vorig jaar meer dan goed. Bij een stand van 1-1, schoot hij een bal uit de lucht in één keer, van een meter of 30, strak de verre kruising in. Wat een gigantische goal! We wonnen de wedstrijd!
Dan deze zondag. Eerste competitie duel in een competitie waar we tegen 6 tweede elftallen moeten aantreden. Vandaag was dat dan MOC 2. We kwamen aan bij het complex met 14 spelers en geen keeper. Edwin en Frank Koning waren nog nergens te bekkenen. Wat doe je dan? Je gaat je gewoon omkleden en staat een kwartiertje later met 14 spelers op het veld. Het team van MOC was al fanatiek aan het warmlopen. Alle trucs werden uit de kast gehaald. Een positiespel, rondo’s met 1x raken, afronden op doel. Daartegenover stonden wij, 14 jongens, geen keeper, beetje het balletje rond laten gaan en even kort warmlopen. Niet te lang en niet te snel. We dachten, aan de voorbereiding van de tegenpartij te zien, dat het nog wel eens een zware middag zou worden…
De scheidsrechter ga om 12:00 het startsein voor het duel. Wij begonnen met de volgende opstelling:

Op doel: Edwin
Verdediging: Tjeerd, Tom, Wietse en Bart B.
Middenveld: Dolf, Bart V en Koen.
Aanval: Thijs, Jeroen en Dennis.

Wissels: Wessel, Frank V, Frank K, Bas en Sven.

We moesten eerst even zoeken, zij speelde 4-4-2 en wij 4-3-3. We pasten onze verdediging aan en gingen 3-4-3 spelen. Dit was gunstig voor het spel. Er werd veel gecombineerd en we waren sterk in ons positiespel. Altijd was of de doorgeschoven Wietse of de midmid Bart V. vrij om de bal aan te nemen en door te spelen. Al snel gaf Jeroen aan dat hij niet verder kon i.v.m. een blessure. Sven kwam erin om hem te vervangen. We zochten steeds meer de aanval en er werden meerdere ballen over het doel geschoten. Helaas nog niet gescoord, maar de kansen waren er zeker wel! De score werd geopend door Thijs. Na mooi combinatiespel voorin werd de bal hoog voor gegeven door Sven en kon Thijs raak koppen. Alle ballen die hij in de 20 minuten daarvoor over schoot waren vergeten, 1-0! Daarna ging het pas echt goed lopen. Thijs, Dennis en Sven die de diepte opzochten en de goede passes van eigenlijk iedereen die niet in de aanval stond. De 2-0 kwam van de voeten van Wietse. Met een schot van randje 16 werd de keeper gepasseerd en konden we gaan rusten met een mooie voorsprong.
In de rust werden de wissels doorgevoerd. Omdat dit een nogal omslachtig werk is om allemaal te typen doe ik het zo:

Verdediging: BAS, Tom, Wietse en Bart B.
Middenveld: WESSEL, FRANK V en Koen.
Aanval: Thijs, SVEN en FRANK K.
(De wissels zijn met hoofdletters geschreven, red.)

Wissels: Dennis, Tjeerd, Bart V en Dolf.
Jeroen was geblesseerd uitgevallen en is dus geen wissel.

De tweede helft begon minder geconcentreerd dan de eerste. Niet dat het erg was, maar de verdediging kreeg wat meer te doen dan de eerste helft. Toch werd er na een tiental minuten gezocht naar de aanval en kregen we meer de ruimte van het moegestreden MOC. Wietse joeg, wederom, de bal het doel in door een mooi schot van afstand in de linkerbovenhoek. De keeper was kansloos. 3-0. De keeper van MOC was er klaar mee en ging wisselen voor een speler. Je verwacht dat er dan snel veel doelpunten zouden gaan vallen maar dit bleek niet het geval. Hij keepte de pot redelijk goed uit. Het spel werd minder maar we bleven sterker. Ondanks dat had MOC wel meer kansen. Af en toe een bal naar voren in het diepe. Gelukkig stonden onze verdedigers niet te slapen en ook Edwin stond een paar keer goed te keepen. De 4-0, nee we zijn nog niet klaar, kwam van de voet van Frank V. Een blaf hard schot in de linkerhoek van het doel. Als kers op de taart werd de 5-0 ingekopt door niemand minder dan onze eigen Frank Koning. Helemaal vrij voor het doel kreeg hij een prachtige voorzet en werd keurig ingekopt á la Van Persie. Hoewel, de keeper stond niet voor zijn doel en de assist kwam van de zijkant in plaats van achter. Na dit doelpunt was de wedstrijd echt gespeeld en ging van beide kanten de druk en de passie uit het spel. De scheidsrechter floot af en met 5-0! gingen we met een bloid gevoel de kleedkamer in.
We staan nu alweer gedeeld eerste! Enkele bijzonderheden aan deze wedstrijd zijn:
1. Edwin heeft geen één keer hoeven duiken.