Mooie overwinning voor helden op buur WSW

Op de laatste zomerdag met al een vleugje herfst speelden de helden van Valken Ve. 2 hun thuiswedstrijd tegen WSW. De buren uit Wijdenes hadden weer een grote selectie en dito supportersschare meegenomen om de strijd aan te gaan. Valken miste daarentegen nogal wat spelers. Edwin, Tuur, Rens en een helft Marc bracht ons anderhalve wissel. Peter en Erwin L. begonnen langs de kant.

Het spel werd gespeeld in ons vertrouwde C-stadion, exact 11:00 floot scheidsrechter Vroling voor de eerste maal.

Valken speelt vandaag met Ivo als mid-mid. Achterin acteerden Dennis D. en Doelman centraal met naast hen Corné en Richard (aka Bristol, aka Hummel, fka Drizzol). Met Ivo op het middenveld komen we meer aan voetballen toe dan vorige week in Hauwert het geval was.

De eerste speldenprikjes zijn dan ook richting het doel van de prima keepende WSW-goalie. Als eerste testen we de kwaliteit van het aluminium: Martin raakt de kruising na een boogbal, Erwin schiet niet veel later snoeihard op de paal. Via de verdediger op lijn is het een wonder dat dit geen goal is.

WSW kan daar niet veel tegenover stellen. De bonkige spits is weliswaar balvast, hij kan door weinig aansluiting niet veel uitrichten met de bal. Het felle verdedigen (de hele wedstrijd lang!) zorgt ervoor dat Valken vaak al snel de bal weer heeft. We tellen één goede kans in de eerste helft als de spits eindelijk een keer zowel Dennis als Doelman voorbij is. Maar daar is Niels als een duveltje uit zijn doeltje en gooit zich voor de bal. De spits is hem kwijt en Valken kan uitverdedigen.

De volgende – niet te missen kans – is voor Martin. Na een prima combinatie tussen Dennis en Richard over links kan Richard vanaf de achterlijn een voorzet op maat geven. Logisch: de pijlen op zijn nieuwe schoenen stonden de juiste kant op. De bal belandt bij de tweede paal waar Martin vogelvrij in leeg doel kan inkoppen. Maar over kan ook….. (:

De voorsprong volgt niet veel later dan toch. Een mooie aanval van achteruit door het midden. Ivo stoomt op en heeft een prima steekbal op Dennis. Dennis is sneller dan zijn tegenstander en schuift met zijn chocoladerechter de bal in de verre hoek.

Meer kansen volgen. Een mooie voorzet vanaf rechts van Marc richting tweede paal wordt bijvoorbeeld net gemist door Dennis.

Na rust is het spelbeeld nog meer in het voordeel van de thuisploeg. Continu kunnen we van achteruit rustig opbouwen via alle verdedigers. De WSW-aanvallers kunnen het niet meer belopen. Zo kunnen we tot vele aanvallen komen. We hoeven in het tweede bedrijf wederom slechts 1 maal te bibberen. Een afstandsschot van 20 meter lijkt over Niels heen te vallen. Maar hij kan nog net zijn vingertoppen er tegenaan te krijgen en de bal tot hoekschop te verwerken. Niels houdt dus dankzij twee prima reddingen de 0!

Het aantal kansen voor Valken is net als het aantal (vaak harde) overtredingen op Valken groot. De 2-0 die vijf minuten voor tijd valt is dan ook niet meer dan terecht. Wederom een prima aanval opgezet van achteruit. Vaak een keer raken. Ivo lobt de bal richting Dennis. Deze heeft een harde inzet die door de keeper nog gered kan worden. Jaap staat bij de tweede paal helemaal vrij. Hij schiet ook met zijn chocoladebeen (links) rustig in de korte hoek binnen.

In de slotminuten vervangt Erwin Jaap-Jan nog. Erwin speelt foutloos met welgeteld 1 balcontact. Keurig tijdrekken in de hoek. De wedstrijd eindigt in een terechte 2-0 overwinning. Voor volgende week staat het uitduel tegen SEW op het programma. Wegens professionele problemen is het nog even de vraag of we die kant af kunnen reizen.