Valken 3 in heerlijk voorjaarszonnetje naar overwinning

Zondag 10 mei stond de wedstrijd tegen Strandvogels 3 thuis op het programma. Een week eerder werd er ook nog uit tegen Spirit 5 gespeeld. Met veel afwezigen, o.a. door veel blessures, werd er hier verloren met 6-1. Kenny, Jeroen en Jeffrey deden mee vanuit de A1 en stonden ondanks het verlies prima hun mannetje. Nogmaals bedankt voor jullie bijdrage mannen! Het enige doelpunt voor de Valken kwam op naam van Roy en wel met het hoofd. Dit betekende zijn 19de van het seizoen.

Nu dus de wedstrijd tegen Strandvogels. Uit pakten de geel-roden uit Onderdijk hun eerste punt van het seizoen in de 10de speelronde tegen de Valken, dat moeite had om het overwicht in een overwinning om te zetten. Nu was de Valken er dus op uit om dit nu wel te bewerkstelligen. Niet beschikbaar vandaag waren Ron, Michael, Michel Haring, Nobi, Nick en Bas. De rest van het team was nog half dronken door het mooie verjaardagsfeest van Bas de avond van tevoren. Gelukkig werden op deze verjaardag nog wel drie spelers opgetrommeld om de selectie te komen te versterken. Frank Vriend, Wietse de Groot en Mark Zwagemaker zorgden voor het mooie aantal van 14 spelers. Met het mooie weer beloofde het een mooie voetbalmiddag te worden.

Dan de wedstrijd. Ondanks dat iedereen grote woorden had om scherp te beginnen en de tegnstandfer gelijk onder druk te zetten, bleek het dat de alcohol toch nog even langer nodig had om helemaal uit te werken. De eerste 10 minuten waren daarom voor Strandvogels. Valken komt namelijk moeilijk onder hun druk vandaan en Strandvogels weet in deze eerste periode al gelijk een keer het net te vinden. Vanaf rechts komt er een middenvelder door en deze geeft laag voor bij de tweede paal. Er wordt goed ingegleden en Jeroen is kansloos. Hierna lijkt het gif inderdaad uit de benen en pakt Valken de touwtjes stevig in handen. Strandvogels wordt op eigen helft vastgezet en komt er nog sporadisch via een counter uit. Na 20 minuten is het Wietse die de ban breekt. Roy kan op 20 meter kiezen tussen Erwin en Wietse en geeft een pas met de goede snelheid op links op Wietse. Deze aarzelt niet de schuift de bal met de binnenkant van de voet in het verste zijnet. 5 minuten blijkt het dat dit Wietse zijn dag is, daar hij nogmaals het net weet te vinden. Mark Zwagemaker wordt vanuit achteruit de diepte ingestuurd en hij haalt de achterlijn. Hier heeft hij een strakke voorzet voor Roy in petto. Echter Roy ziet dat Wietse er beter voor staat en doet een overstapje, waarna Wietse goed naar de bal toekomst en zo zijn tegenstander aftroeft en de bal in de verre hoek krult. Nog eens 5 minuten later is het nogmaals Roy die een hoofdrol opeist. Ditmaal maakt hij het zelf af. Op ongeveer 25 meter krijgt hij de bal teruggelegd en ziet hij de keeper voor zijn doel staan. Hij aarzelt niet en lepelt de bal eroverheen. Op deze manier wordt er met een 3-1 ruststand gerust.

In de tweede helft is er hetzelfde spelbeeld. Valken valt aan, krijgt kansen, maar weet er helaas niet veel meer te benutten. Het blijft bij één raar doelpunt. Mark Zwagemaker komt deze keer van links en geeft een voorzet/schiet vanaf de achterlijn op doel. De bal gaat niet al te hard en Roy kruipt voor de keeper, waardoor deze de bal blijkbaar uit het hoog verliest en de bal zomaar tussen zijn benen door over de achterlijn rolt. Roy claimt de bal te hebben geraakt, maar niemand kan dit bevestigen. We zullen hem dus maar op zijn woord moeten geloven… Strandvogels krijgt in de tweede helft nog één grote kans vanuit een corner, maar Niels van het Hoff staat precies op de goede plek om de bal voor de doellijn weg te halen.

Uiteindelijk wordt er dus terecht met 4-1 gewonnen. Met deze overwinning is uiteindelijk de 4de plek dit seizoen behaald. Volgende week is er nog de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Monnickendam 3, maar er kan niet meer gestegen of gedaald worden in het klassement. Om 13:00 is thuis de aftrap.