2J’s helpen Helden aan grootse overwinning

Na de positieve ontwikkelingen van de afgelopen weken en eindelijk weer eens een overwinning vorige week bij West Frisia speelden we afgelopen zondag tegen HSV Sport. Uit verloren we daar kansloos met maar liefst 4-1. Net als toen zaten we ook nu weer krap in de spelers. Geen Edwin, Erwin L., Richard, Dennis de W. en CornĂ©. Dennis Dup probeerde het weer even maar kwam niet verder dan twee balcontacten en drie minuten. Gelukkig hadden we hulp van de 2J’s: Jos en Jeen. Jos vanaf de aftrap, Jeen kwam halverwege het 1e bedrijf het veld in. Totaal dus wel 1 hele wissel.

Wederom spelen we met twee spitsen en een versterkt middenveld. Martin en Marc worden voorin ondersteund door met name Jos vanuit het middenveld. Jos kan aanvallend veel brengen doordat de overige middenvelders, Erwin, Jaap en Rens zich ietwat defensiever opstellen. Zijn helpen daarmee Tuur, Doelman, Ivo en Peter uitstekend.

Valken is heer en meester, gedurende de hele partij. HSV Sport komt overal te kort en er niet aan te pas. Ondanks hun kansloze missie blijven ze overigens supersportief spelen, dat mag ook wel eens gezegd worden!

Maar goed, wij winnen dus, zoveel is wel duidelijk. Man of the match Jos gunt de eerste goal nog aan spits Martin (prima uitgespeeld en simpel binnengeschoten) daarna doet ie het voor rust drie maal zelf! De een is nog mooier dan de ander. Vooral de derde – vlak voor rust – is een beauty. Hij kan vanaf de achterlijn terugleggen maar schiet zonder dat de keeper dit verwacht de bal in de verre kruising.

Verder in de eerste helft: nog een drietal grote missers van Martin (tot tweemaal toe alleen voor de keeper maar over geschoten). Nog meerdere kansen voor Jos, Marc en Erwin maar geen goals. Ruststand 4-0.

Na rust is het de beurt aan de 2e J: Jeen mag nu helemaal los. Als valse rechtsbuiten is ie keer op keer gevaarlijk. Hij maakt ook maar liefst 3 goals. Tweemaal mooi vanaf de buitenkant naar binnen, de derde is een simpele binnentikker doordat de keeper een voorzet van Rens niet goed weg kan werken.

HSV Sport mag bij een 5-0 stand de eer nog redden, helaas kan Niels de 0 niet houden.

Topper hoor deze wedstrijd, en nu staan we niet meer laatste. We zullen helaas de competitie niet uitspelen: Uit tegen WSW, thuis tegen Zouaven, we zullen ze niet meer spelen. Volgende week het laatste potje. Opnieuw thuis, we krijgen bezoek van de verre mannen uit Naarden.