Goede start van de competitie voor de Helden

Het begin van de competitie is voor de helden meteen een flinke kluif. De tegenstander komt uit Spanbroek, VVS 46. Een goed voetballende formatie, de mannen weten elkaar vaak goed te vinden, vooral vanuit het middenveld. Het begint al weer goed, meteen een waslijst aan afwezigen: Jan Jaap, Arthur, Niels, Marc, Dennis Dup, Ivo en Nop. Dan houd je er 9 over. Gelukkig voor ons is de tegenstander van Veteranen 1 niet meer aanwezig in onze competitie. SEW heeft besloten om naar 45+ te gaan. Scheelt ons 2 nederlagen en we kunnen de selectie voor dit eerste duel op pijl brengen. Frank Lakeman, Ron Boon, Marco Stapel en van het andere team Opa Jos Dalinvaller. Twee wissels, Doelman Dekker en Marco in het 1e bedrijf, Erwinnen, Rens en Peter wisselen elkaar in het tweede bedrijf af.

De aftrap is amper genomen of de eerste kans is er al voor de helden. Jos schiet net voor langs. Niet veel later een schotkans voor Edwin voor langs en een net te scherpe voorzet van Edwin op Martin. Daarna neemt VVS het heft in handen. Gelukkig is de verdediging sterk vandaag: Corné en Frank centraal worden op de flanken geholpen door Erwin L en Peter. De meevoetballende invalgoalie Dennis completeert de verdedigengde stellingen.

Helaas, 1 misverstandje in de eerste helft. Dennis staat ver voor de goal. Peter kopt terug door, Corné tikt net niet terug op Dennis waardoor de spits ertussen glipt. Simpel binnen geschoten en de achterstand halverwege de 1e helft is een feit.

Valken laat zich niet afslachten en recht de rug. Na twintig minuten een mooie steekpass van Corné dwars door de as van het veld op de vrijgelopen Jos. Oog in oog met de doelman doet hij wat ie altijd doet: Scoren. Nog een knappe goal ook, strak in de verre hoek.

Ruststand 1-1.

Na rust staat het bij Valken als een huis en komt VVS er nog maar sporadisch aan te pas. Valken jaagt over het hele veld met het hele team wat tot meerdere fouten in de opbouw leidt bij de Spanbroekers. Valken is gewoon beter. De voorsprong is dan ook terecht.

Martin ontvangt de bal ter hoogte van de middenlijn. Draait en ziet Jos de diepte in gaan. Jos is snel genoeg en kan prima voorbij de keeper schuiven. 2-1.

Kansen op meer maar net niet scherp genoeg. Het einde nadert, Valken blijft loeren en levensgevaarlijk in de counter. Vooral Jos over rechts is een ware plaag voor de verdediging. Een aantal voorzetten worden door o.a. Rens (net voorlangs) en Martin (maait over de bal) en eigen schoten belanden niet in het net. De felheid in woord en gebaar tussen Martin en Jos verraadt de wil om te winnen vandaag. Na afloop is de lucht direct geklaard.

Op het einde nog een mooie kans voor Martin. Zijn lob van een meter of tien is echter net te zacht. De Oscar Moens showduik van de doelman is mooi voor het publiek. Direct daarna een laatste ‘opjaag-actie’ van Erwin L op het middenveld en een laatste fluitsignaal. Einde, een mooie overwinning is een feit.

Komende zondag: Vrij, HSV Sport neemt een snipperdag.