Valken 2 start missie met 3 punten!

Na een langere periode van rust was het vandaag dan eindelijk zover: Valken 2 mocht aan de competitie beginnen. Door een aantal verschuivingen in onze poule zijn we uiteindelijk gestart met 11 teams in de competitie, waardoor we eens in de zoveel weken een vrij weekend om onze oren krijgen. Het is niet anders.. Het zorgt in ieder geval voor meer mogelijkheden voor de teambuildinguitjes.

Positief is dat we een (over)volle selectie hebben waardoor we ook vandaag met maar liefst 16 spelers naar Zwaag zijn afgereisd. Afgelopen donderdag tijdens de teambespreking voor dit seizoen, is al duidelijk gemaakt dat het druk is in het 1e en het 2e maar dat het belangrijk is dat we allen bij elkaar blijven om een zo sterk mogelijk elftal op de been te krijgen en te houden! Ook is onze doelstelling duidelijk: zo lang mogelijk meestrijden met de bovenste plaatsen. Dit seizoen met deze selectie is alles mogelijk!

Goed, vandaag dan… uit naar Westfriezen 3 in Zwaag. Aanvang wedstrijd was een beetje wennen: 14.00 uur aftrappen. Je zou verwachten dat met een vertrektijd van 12.45 uur iedereen keurig op tijd aanwezig zou zijn, maar helaas wist Pheel het toch te presteren om te laat in de kantine te verschijnen. Veel woorden zijn hier niet aan vuil gemaakt; Pheel was schuldbewust en gaf gelijk in de kleedkamer aan dat hij fout zat. Zijn misstap is hem vergeven en zijn joker voor dit seizoen is dus al erg vroeg ingewisseld….

Goed, de wedstrijd dan… of eigenlijk eerst de voorbereiding nog. Alle velden waren drukbezet, zo ook het hoofdveld. Door het uitlopen van de A1 van Westfriezen is met de scheidsrechter afgesproken dat we stipt 14.15 uur aan de wedstrijd mochten beginnen. Zo konden we in ieder geval nog een beetje warmlopen en inschieten op het toch al niet zo beste kunstgrasveld. Dit was, zo zal later blijken, de beste beslissing die de scheidsrechter die dag zou maken…

Om 14.15 uur starten we met een redelijk vertrouwde opstelling. Alleen Tjade was afwezig, waar Frits voor in de plaats stond. Jacco stond wel bij de wedstrijdselectie, maar wegens een afmelding bij het 1e, mocht Jacco zich om half 1 melden bij de hoofdmacht. Verder verwelkomen we ook Rukkie weer in het 2e, die heeft te kennen gegeven dat iedere zondag zonder Edje in het veld toch wel erg wennen is. Ruk mocht ook gelijk starten op de rechtsvoor positie nadat hij vorig jaar toch veelal op de rechtsachter positie te vinden was.

Valken begint wat onwennig aan de wedstrijd en kijkt, zo lijkt het vanaf de zijkant, de kat een beetje uit de boom. Westfriezen, geplaagd door blessures en afwezigen, start met een veldspeler op doel en heeft het team aangevuld met A1 spelers, maar dit is de eerste minuten absoluut niet te zien. Westfriezen krijgt zelfs de beste kansen, voornamelijk voor de spits die fysiek veel duels wint. Zo is het ook Westfriezen die in de 6e minuut op voorsprong komt. De schuiver lijkt prima houdbaar, maar in plaats van een katachtige duik op de bal, kijkt Paul de bal na die langzaam via de binnenkant van de paal het doel in rolt.

Gek genoeg lijkt niemand in paniek, wat eigenlijk ook nergens voor nodig is. Blijven voetballen, de kansen komen vanzelf! Zo is het in de 12e minuut Wietse die een mooie assist geeft op Ruk die hierdoor vrij voor de keeper beland. Met een droog schot in de linker onderhoek zet Ruk de stand op 1-1. Verdiend is het zeker! 2 minuten later kan Ruk zelfs de 1-2 binnen schieten na een diepe bal van Pheel. Ruk wil de goal echter zo hard mogelijk maken en schiet hierdoor keihard naast…

De wedstrijd loopt langzaam door als uit het niets Wietse in de 25e minuut een trap na krijgt van een speler van Westfriezen. Iedereen ziet en hoort het. Ook de tegenstander zelf die al bang zijn voor wat komen gaat, want de bal was nergens in de buurt. Chris H. steekt zijn vlag omhoog om overleg te plegen met de scheids, want ook Chris stond er bovenop. Iedereen is het er over eens: dat is een rode kaart. We weten nog steeds niet echt wat er is gebeurd, maar de scheids besluit niets te geven. Geen geel, geen rood, helemaal niets… Niemand begrijpt het, ook de tegenstander niet… Helaas voor beide partijen blijkt dit het startsignaal van de scheidsrechter om er de rest van de middag een potje van te maken.

Vanaf dat moment maakt de scheidsrechter een heel onzekere en warrige indruk op beide elftallen.
In de 40e minuut leidt dit tot een opstapeling van fouten en vreemde beslissingen: Ruk maakt een solo op rechts. Schiet voor op Fine die de bal in het doel werkt. Grens vlagt (de bal zou de achterlijn reeds zijn gepasseerd), doelpunt afgekeurd. Edwin (c) zegt wat iedereen denkt: als je nu naar je grensrechter luistert, waarom doe je dit niet dan bij een natrapbeweging aan onze kant? 1 minuut later. Fine breekt door en komt langs de keeper. Moeilijke hoek, dus legt breed op Ruk. Ruk schiet bal erin… goal…toch? Scheids keurt de goal goed. Vervolgens ziet hij de grens vlaggen en gaat in discussie. Vanuit het niets staakt de scheids de wedstrijd. Ook hierbij hebben we geen idee waarom. Na 5 minuten pauze (voornamelijk voor de scheids zelf) komt de scheids de kleedkamer uitrennen en keurt na nogmaals overleg met de grens de goal goed. We snappen het niet, maar blij zijn we wel. 1-2 wat ook de stand is die de rust in wordt meegenomen.

In de rust zijn we het al snel eens: de scheidsrechter laten we voor wat het is. Uitgaan van eigen kracht en snel 1-3 maken. Dan is de wedstrijd gespeeld en ziet Westfriezen het niet meer zitten. We starten de 2e helft met dezelfde 11. Geen reden tot wisselen. De 2e helft kabbelt rustig door waarbij het steeds duidelijker is dat Westfriezen het ook fysiek niet meer kan bijbenen. Het is echter nog maar 1-2 dus scherp blijven we wel. Met name Pheel weet af en toe met een katachtige redding de 1-2 op het scorebord te houden.

In de 65e minuut heeft het koppel Ruk/Fine er genoeg van. Fine ontvangt de bal op het middenveld en schiet Ruk rechts de diepte in. Fine zet een sprint in en is net op tijd voor het doel om de voorzet van Ruk erin te werken: 1-3 voor Valken en de wedstrijd is gespeeld.
Er volgen nog een aantal wissels om aanstaande pijntjes niet erger te laten worden. De laatste 20 minuten is een opstapeling van kansen aan onze kant, maar helaas lukt het niet om de spelerspot (1 euro voor iedere goal) groter te laten worden. Ook de invallers konden zich onsterfelijk maken, maar het vizier stond nog niet op scherp. Jeroen Bosch vond het toch nog nodig om het wedstrijdverslag te halen door voor de 3e keer in één wedstrijd verkeerd in te gooien.
Los van wederom een verkeerde ingooi wist hij de aandacht te trekken van de scheids door al scheldend over het veld te lopen: gele kaart en dus 10 minuten naar de kant. Ook Jeroen zijn joker is ie kwijt want hiermee benadeeld hij de volledige ploeg en ook nog eens totaal onnodig.

De eerste 3 punten zijn in de tas. Er was vandaag maar 1 ploeg die recht had op de 3 punten, maar je moet het nog wel even doen. Volgende week een thuiswedstrijd tegen ALC die na 2 gespeelde wedstrijden nog geen punt heeft weten te halen. We hopen onze trouwe supporters weer aan de lijn te zien staan, want onze missie kunnen we niet zonder jullie voltooien!