Valken 2 is op tijd wakker en verslaat ALC in 20 minuten

Op een prachtige nazomerse zondag is de voltallige selectie netjes om 10.15 uur in de kantine aanwezig voor de wedstrijd tegen ALC 2. Een aantal afwezigen, maar prima op te vangen in de nog steeds ruimte selectie. Paul heeft een enkelblessure overgehouden aan de wedstrijd van vorige week, Frits een blessure aan de lies en Rick R. Deed mee aan de Mud Masters. Ook Chris was wegens drukte op het werk afwezig, dus de vlag werd overgegeven aan een oude gediende (en begrip) uit de selectie: Niels Koster.
Dank voor het invallen Niels! Compleet foutloos!

Na de teambespreking, die mede door een solide basisopstelling steeds vertrouwder begint te worden, was het tijd voor de warming-up met als afsluiter een selectiefoto georganiseerd door de verse spelersraad. Klasse geregeld mannen en we zien de foto graag op de site verschijnen.

ALC is voor ons redelijk onbekend, maar coach Peter heeft zijn huiswerk gedaan en gaf aan dat als ze net zo zouden spelen als tegen Volendam ze met een 4-4-2 zouden starten. Het strijdplan was dan ook om vroeg druk te zetten en op het prima bespeelbare veld met snel combinatievoetbal de toch wat oudere mannen van ALC te overklassen. Mooi plan, goed bedacht maar helaas liep het vandaag ietsje anders. Aan Peter zijn strijdplan lag dat echter niet….

Het eerste half uur heeft twee gezichten. Duidelijk is al wel dat Valken een maatje te groot is voor ALC en dat ALC inderdaad ver terug zakt op de rand van de 16. Aan de andere kant maken we het onszelf erg moeilijk door veelal de verkeerde keuzes te maken. Ondanks het feit dat we de bovenliggende partij zijn, is in het eerste half uur alleen een bal op de paal en de lat te noteren.

Edwin en Peter besluiten om eerstgenoemde om te wisselen met Pascal. Pascal als laatste man en Edwin als een voorstopper. De rol voorstopper hoeft Edwin nagenoeg niet te bekleden. Hij kan vooral door deze wisseling druk zetten op het middenveld en Jos ondersteunen in het versturen van de beslissende pass.

Ondanks dat dit direct resultaat heeft in het spelbeeld, is het toch ALC die in de 38e minuut de eerste goal van de wedstrijd maakt. Een afstandsschot kan de vervanger van Paul, Edwin Hoffer, niet goed klemmen, waardoor de inlopende spits eenvoudig kan binnen tikken. Edwin valt weinig te verwijten. De bal had nooit vanaf die positie op doel geschoten mogen worden, iets wat we onszelf mogen aanrekenen.

Het laatst noemenswaardige moment in de eerste helft is een corner in de 42e minuut. Tijdens de teambespreking heeft Jos een mooie uitgedachte corner gepresenteerd aan het team, die tegen het einde van de eerste helft tot uitvoering kon worden gebracht. Helaas wat de uitvoering een 4- waardoor we deze nog even geheim houden en hopen we snel in een ander verslag de scorende variant te kunnen verslaan aan de trouwe lezer! Rust…

De stilte in de kleedkamer was alles zeggend. Iedereen was stil en Peter gaf terecht aan dat we op basis van de eerste helft compleet door de ondergrens heen waren gezakt. Niels F. en Wietse waren nog de enige die een krappe voldoende scoorden. Doorwisselen is toegestaan, maar helaas was het op dat moment niet mogelijk om 8 spelers te wisselen. Dus met een aantal omzettingen was het zaak om het beloofde strijdplan nu ook daadwerkelijk uit te voeren.

Rick B. Speelde een ongelukkige wedstrijd en werd vervangen door Rick Vriend. Jacco mocht het in plaats van Jaap proberen. Pascal kon niet meer verder wegens een kwetsuur aan zijn hamstring dus ook Jeffrey Vis werd in het veld gebracht.

Door een aantal omzettingen kwam Jos op de rechtsvoor te spelen en Rick Vriend op linksvoor. Wietse nam de plaats in van Pascal en vervulde deze rol uitstekend!

Peter zijn toespraak heeft behoorlijk veel indruk gemaakt, want al in de 48e minuut staat de 1-1 op het scorebord. Niels zet de aanval vanaf links zelf op. Met een combinatie met Jeroen komt hij vrij op de rand 16 en weet de keeper ruim te passeren. Dit blijkt het startschot voor meer. Valken lijkt alle schroom van zich af te hebben geworpen en weet in de volgende 18 minuten nog 5x te scoren.

Niels scoort nog 2 keer, Edwin weet er 2 te maken en ook Jos pikt zijn doelpuntje mee. Een aantal combinaties was om van te smullen, de mooiste was na voorbereidend werk van Sammie. Na twee man eigenhandig gepasseerd te hebben, is hij niet zelfzuchtig en geeft een pass op Niels. Deze staat met zijn rug naar het doel en bedenkt de meest moeilijke oplossing: een hakbal. De moeilijkste oplossing blijft ook de mooiste, want de keeper verwacht dit totaal niet en de bal gaat prachtig in het doel.

De wedstrijd kent nog 20 minuten waarin Valken blijft combineren maar het net niet meer weet te vinden. Een aantal pijntjes zorgen ervoor dat we nog een aantal wissels plaatsen, waardoor het vandaag des te meer is gebleken dat iedereen keihard nodig is!

Zo slecht als de eerste helft was, zo anders was het beeld de tweede helft. De verse wissels waren de ommekeer die nodig was. Jacco, Jeffrey en Rick Vriend scoorden alle drie een dikke voldoende en gaven de andere spelers de impuls die nodig was om ALC uiteindelijk toch met ruime cijfers te verslaan. Waar we het allemaal na afloop over eens waren, is dat het vandaag het beste moment was waarop we een offday konden meemaken, want tegen een titelkandidaat zouden we het vandaag niet hebben overleeft..

Vorige week heb ik geen man of the match benoemd, omdat die er eerlijk gezegd ook niet echt was. Vandaag was dit zeer zeker wel het geval: Wietse Sijm.

Hij scoorde vandaag voor de volle 90 minuten een voldoende en door zijn degelijkheid achterin is ons erger bespaard gebleven. Daarnaast vervulde hij ook zijn rol op de laatste man-positie prima waardoor hij vandaag een grote waarde was voor het team.

Er kan nog veel beter, maar feit blijft dat we wel de volle punten nog in de tas hebben. Volgende week spelen we uit tegen HSV Sport. Na 3 wedstrijden hebben ze er 1 winnend kunnen afsluiten, maar de twee verliespartijen zijn geleden tegen potentiële kampioensteams. We kunnen dus aan de bak! Zelf ben ik er niet bij en schrijf dus ook het verslag niet. Dit stokje zal worden doorgegeven. De naam lezen jullie volgende week.

Groet Jeen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 14-09-2024
Ochtend
Isabel/Nancy - Anita
Middag
David Homan / Jelle Bleeker
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Niels Laan, 07-09 (54 jaar)
Maarten van Warmerdam, 09-09 (16 jaar)
Tim Weverink, 09-09 (16 jaar)
Copyright © 2024 De Valken