Bestuur presenteert goed draaiende vereniging op jaarvergadering

Donderdagavond 1 oktober werd de Algemene Ledenvergadering gehouden in de kantine. Het bestuur heeft tijdens de jaarvergadering het verloop van het seizoen 2014-2015 toegelicht en tevens de leden geïnformeerd over de plannen in het lopende seizoen.

Zowel bij de afdeling voetbal als de afdeling handbal wordt serieus werk gemaakt van het technisch beleid en alles wat daarmee samenhangt. Door Jeroen Bleeker respectievelijk Marijke Laan werden de inzet en resultaten van de jeugdvoetbal- en handbalcommissie in duidelijke bewoordingen benoemd.

Verder kwamen meer algemene bestuurlijke aandachtspunten aan de orde, waaronder de inspanningen om de afdeling handbal van een kwalitatief goed handbalveld te voorzien. Het huidige veld is namelijk vergaand afgesleten en verdient verbetering.

Voorzitter Frank Hand stelde tevreden vast dat er positiviteit in de vereniging is, zowel bij leden en betrokkenen als in de bestuurlijke commissies. Dat is een mooie basis om verder mee te komen.

In financieel opzicht doet De Valken het goed, maar de diverse financiële verplichtingen dwingen het bestuur tot voortdurende voorzichtigheid. Zo moet jaarlijks in ieder geval een bedrag van EUR 12.000 ‘overblijven’ om de aflossing aan de obligatiehouders van de lening voor het nieuwe gebouw te kunnen voldoen. In het afgelopen seizoen is EUR 9.643 winst behaald, maar daar mag bij worden vermeld dat de hoge kosten van het nieuwe meubilair in de kantine in één jaar ten laste van het resultaat zijn gebracht.

Om de inkomstenkant van de vereniging te stimuleren, is het bestuur bezig om een goed functionerende kantinecommissie op te zetten. Als dat op korte termijn lukt, dan kan de kantine als belangrijke pijler van de vereniging nog betere resultaten opleveren. Gelukkig is het vaak al gezellig druk op wedstrijddagen. Maar een kantinecommissie zou wel de finishing touch kunnen zijn. Geïnteresseerden kunnen zich uiteraard bij het bestuur melden, help je club!

Sjaak Koster en Nienke Koster keurden als kascommissie de financiële gang van zaken na onderzoek goed en mede op basis van hun bevindingen werd aan het bestuur décharge verleend. De jaarrekening werd vastgesteld, de begroting goedgekeurd, inclusief de jaarlijkse indexatie van de contributies, waarvoor in het verleden al een doorlopend besluit van de leden is genomen.

Voorzitter Frank Hand, bestuurslid handbal Marijke Laan, wedstrijdsecretaris Peter Bakker en penningmeester Trudie Besseling traden af, maar waren herverkiesbaar en dat gebeurde onder luid applaus. Frank Hand dankte namens ieder bestuurslid voor het vertrouwen, maar deed ook een oproep aan de jongere generaties om het bestuur op te zoeken en bijvoorbeeld commissietaken te vervullen om zodoende ook een nieuwe bestuurslichting ‘op te leiden’. Immers, de opvolging van het huidige bestuur zal over enkele jaren een keer aan de orde gaan komen.

De jaarvergadering wordt al lange tijd op donderdag gepland zodat de leden die avond niet alleen kunnen trainen, maar ook de ledenvergadering kunnen bezoeken. Helaas pakte deze formule deze keer niet goed uit, want de opkomst vanaf het trainingsveld voetbal was tot teleurstelling van het bestuur niet goed. De handbalafdeling liet zich wel van de goede kant zien en volgde met veel interesse de toelichting van het bestuur. Toch waren er nog altijd zo’n 40 deelnemers aan de vergadering, waarbij enkele jongere handbalsters wegens de schoolverplichtingen van de dag erna de vergadering gedeeltelijk bijwoonden.

Op voorspraak van erelid Piet Boon viel het bestuur bij de afsluiting van de vergadering een luid applaus ten deel.

Te zijner tijd worden de concept-notulen van de jaarvergadering gepubliceerd op de website van De Valken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 14-09-2024
Ochtend
Isabel/Nancy - Anita
Middag
David Homan / Jelle Bleeker
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Niels Laan, 07-09 (54 jaar)
Maarten van Warmerdam, 09-09 (16 jaar)
Tim Weverink, 09-09 (16 jaar)
Copyright © 2024 De Valken