Valken 3 heeft geen kind aan MOC 2

Na het deksel op de neus in de laatste minuten vorige week door het gebrek aan concentratie, was het devies vandaag bij Valken 3 om te voetballen vanuit de verdediging en om bij balverlies snel terug te keren in positie. De tegenstander waartegen dit moest gebeuren was MOC 2. Na drie wedstrijden waren zij nog zonder punten. Bij de confrontatie op het veld werd een van de redenen duidelijk: het waren allemaal nog jonge broekies. Navraag leerde dat het B1-elftal van vorig jaar grotendeels is overgeheveld naar de selectie. Zonder Niels van t Hoff, de Michels, Bas en Nick moest hier evengoed van gewonnen kunnen worden.

In de eerste 15 minuten weet MOC nog aardig mee te voetballen en krijgen zij ook een paar kansen. Vooral via rechts komt er nog een beetje gevaar. Maar als uiteindelijk Marc de 1-0 binnen schiet gaat het vervolgens wel heel snel. In de eerste helft wordt er uiteindelijk uit gelopen naar 6-0. Door het grote aantal doelpunten kan ik helaas niet meer herinneren hoe de doelpunten tot stand zijn gekomen. De mooiste van allen weet ik nog wel, en is een combinatie door het midden, waarbij Roy als laatste tussenstation de bal met een subtiel hakje bij zijn broertje krijgt, die hem daarna vakkundig afrond.
In de tweede wordt de score uit de eerste helft herhaalt, waardoor het scorebord aan het eind op 12-0 staat.

Alle doelpuntenmakers van vandaag:
Marc 3x, Roy 2x, Niels Kool 2x, Erwin 2x, Wilco, Nobi, Jesper.

Al met al een solide wedstrijd van Valken 3, waarbij het niet echt veel tegenstand kreeg. Toch is het lekker om de 0 weer te houden en een tweede wedstrijd met dubbele cijfers winnen (na de 10-0 tegen ASV 2 in de beker) geeft ook een boost aan het ego van Valken 3.

De komende twee weken wordt er niet gevoetbald door Valken 3. Op 1 november staat de wedstrijd tegen KGB thuis op ons te wachten. KGB heeft alles nog gewonnen. Er zal dus volle concentratie en een goede teamprestatie van Valken 3 worden verlangd. De aftrap is om 13:00.