Valken 3 met sterk collectief langs koploper

Na een pauze van twee weken, mocht er vandaag in de mist worden aangetreden tegen KBG 5. Deze tegenstander stond voor de wedstrijd op 15 uit 5 en zij hadden dus nog de volle buit weten te verzamelen. Valken 3 wist dus dat het een zware pot zou gaan worden. Opnieuw was de 0 houden iets wat vooraf bij iedereen bovenaan stond. Om KGB te bestrijden, was ditmaal de voltallige selectie aanwezig. Ook Ron was weer van de partij, al moest hij al snel weer naar de kant met een blessure na een nare overtreding.

Valken 3 begint heel fel aan de wedstrijd en dit overdondert KBG een beetje. Zij zijn in de eerste 15 minuten aan het zoeken wie nou wie moet dekken. Valken profiteert hier optimaal van en weet in dit eerste kwartier twee keer te scoren. Bij de eerste is het de halve corner van Nick (een inworp) die Nobi in de 16 bereikt. Nobi weet de bal goed af te schermen van zijn directe tegenstander, heeft een kleine kap in huis en schiet vervolgens hard en laag in de verre hoek. Ook bij de tweede is Nick indirect betrokken. Op randje 16 krijgt hij de bal aangespeeld. Hij tikt de bal voor zich uit en wordt vervolgens op de hak getrapt. Een vrije trap. Specialist Mark gaat achter de bal staan en schiet de bal zuiver in de helemaal openliggende verre hoek. Na deze vroege achterstand hersteld KGB zich en gaat de eerste helft verder gelijk op. Tot grote kansen leidt dit niet echt meer, behalve een voor Nick uit een vrije trap. Hij komt net niet uit met zijn passen en raakt daardoor de bal 1 op 1 met de keeper helaas niet goed.

In de tweede helft komt Valken er niet echt meer aan te pas. KGB is eigenlijk heer en meester op het veld en wanneer Valken de bal heeft, zijn zij meestal niet in staat om hem lang in bezit te houden. Door het sterke verdedigen van Valken ontstaat er echter maar 1 goede kans voor KGB in de tweede helft. Vanaf links wordt er een goede voorzet gegeven en de mid-mid knikt de bal net naast. Het blijft dus bij 2-0.

Dat het een felle, maar faire, wedstrijd was blijkt wel uit het aantal gele kaarten. In totaal 3 keer wordt deze aan een speler getoond. De eerste is voor een speler van KGB, de andere twee zijn voor Robin en Niels van ’t Hoff. Hieruit blijkt dat het een echte teamprestatie was van Valken en dat er voor elke meter is gestreden.

Door de overwinning klimt Valken naar de virtuele tweede plaats, 1 punt achter KGB. Komende week wordt er gespeeld tegen Woudia 3, een tegenstander die goed bekend is en waar Valken het vaak lastig tegen heeft. Om 10.00 is de aftrap in Westwoud.