‘Nooit de 0’ Man-of-the-match bij de helden!

Voor de thuiswedstrijd tegen buur WSW uit Wijdenes konden we geen beroep de gebroeders Edwin en Arthur Bot, Marc Dinjens en Erwin Ruijter. Mazzel voor ons: Mark Ruiter was er weer en heerste als vanouds op het middenveld. Met Erwin L en Dennis Dupski in de wissel werd er door scheidsrechter Vroling even na half elf voor het eerst gefloten. Het publiek hoorde dat fluitje wel, het volgen van het spel zal lastig geweest zijn. Een grauwe deken maakte zich meester over West-Friesland en had ook het B-veld in zijn greep. Even leek de mist op te trekken, al snel was het zicht helaas weer miniem.

In de eerste helft is Valken heer en meester. Ze krijgen kans op kans maar de afronding ontbreekt. Martin en Dennis weten het net niet te vinden. Tot twintig minuten spel: Martin laat zich uit de spits zakken, krijgt de bal van Mark en kaatst op de ingelopen Ivo. Die stuurt Dennis diep. Dennis vanaf de zijkant schiet op de goal. Keeper redt nog wel, maar de rebound is wederom een prooi voor Dennis. Ligt getoucheerd belandt de bal in de korte hoek achter de kansloze keeper.

Meer kansen volgen, maar ondanks goede mogelijkheden en wederom knappe voorzetten (Jaap) lukt het niet om de score uit te bouwen. Zo blijft het spannend. Vlak voor rust worden we door doelman Niels geholpen. Een 1-tegen-1 situatie voor de spits tegen Niels. Lijkt te scoren maar als een tijger bespringt Niels zijn prooi en heeft de bal gewoon klemvast! Prima redding. Een 1-0 ruststand.

Valken begint na rust slap, WSW neemt even de overhand maar daarna hersteld Valken zich weer. Mede doordat Mark iets meer naar achteren gaat spelen. Halverwege het tweede bedrijf een diepe bal op Dennis. Deze wordt door rechtsback Tames van WSW met de arm dusdanig van richting (lees doorgepast) veranderd dat Dennis een vrijgeleide heeft richting goal. Het voordeel wordt terecht toegekend en Dennis heeft met een ouderwetse schuiver in de korte hoek zijn tweede goal van de middag te pakken.

WSW probeert het nog wel maar de eindpass is te onzuiver, mede doordat Valken attent verdedigd. Dit allemaal onder leiding van keeper Niels die zijn verdediging vandaag prima leidt. Ook in de tweede helft heeft ie nog een prima redding in huis. Op de beste kans van de uitploeg hoeft ie echter niet in te grijpen. De linksvoor heeft een leeg doel voor hem maar kan echter vanaf 1 meter niet simpel binnentikken. Hij werkt de bal naast. Valken is in de counter nog gevaarlijk, maar de scherpte is er af en de keeper van de Wiennessers blijft een betrouwbare sluitpost.

En dus blijft het daarbij: een prachtige 2-0 overwinning op het mistige B-veld. De 0 voor keeper Niels, wie had dat kunnen bedenken. Bij deze wordt onze doelman dan ook tot Man-of-the-match gekroond. Hem wacht dan ook de eer om het eerstvolgende duel op eigen complex opnieuw de 0 te houden. Niels succes!

Overigens is er reeds geloot voor het vervolg in ons bekertoernooi. We mogen nog een tripje verder maken, daar waar ooit de Victorie begon. Het veteranen elftal van Kolping Boys is onze tegenstander. (Koploper in hun klasse…..)