Versterkt heldenteam verslaat al ruim 2 jaar ongeslagen Kolping Boys

Na de succesvolle start in het bekertoernooi wisten de helden zich voor het eerst in hun geschiedenis te plaatsen voor de knock-out fase. Na twee overwinning en een gelijkspel eindigden we als eerste in de poule. En dus belandde ook onze naam in de koker en werden we gekoppeld aan de veteranen van Kolping Boys – Alkmaar. Dit elftal staat fier bovenaan in hun competitie en krijgt bijna geen goal tegen. Sterker nog: achteraf vernamen we dat het elftal al ruim twee jaar geen wedstrijd heeft verloren. Wat wil je ook met enkele oud-AZ profs in je elftal (bijv. Richard Goulooze).

Dus we konden aan de bak. Coach Erwin moest weer flink aan de bak om een representatief elftal op de been te brengen. En keer op keer slaagt ie in zijn missie. Vandaag misten we Corné, Rens, Arthur, Dennis Dup. en Erwin R.
Edwin was daarentegen weer terug te vinden op het wedstrijdformulier. Met Erwin zelf en Edwin als half fit op de bank kwamen we dus drie man te kort. Gelukkig was het eerste en tweede vrij en konden we gebruik maken van de diensten van Lennard en Tjade. Nog een plekje open. Uit de hoge hoed kwam zomaar Paul te voorschijn. Paul hoor ik u denken? Ja, wij kennen Paul alleen als fanatiek tegenstander van de rood-gele West Frisia brigade. Een goede voetballer, keepen is iets minder zo bleek vorig jaar. 11 Man dus en twee wissels, helemaal goed!

Voor rust voetbalt Valken prima en krijgt het enkele prima kansen. De goals vallen echter aan de andere kant. De krullebol (rechterspits) is een ware plaag. Snel, wendbaar en balvast. Tot tweemaal toe kan ie na een mooie rush doeltreffend uithalen. Hier doe je niks aan.

Wat stellen wij daar tegenover? Een aantal mooie aanvallen, voornamelijk over rechts. De achterlijn wordt wel gehaald, de voorzet komt vaak niet op bestemming. Slechts een enkele keer lukt dit: Martin bij de tweede paal kopt volledig vrijstaand over na een voorzet van Lennard.

De aansluitingstreffer maken we toch. Dennis stoomt een keer mee op en krijgt de bal op de rand 16 aangespeeld. Dennis twijfelt en niet en haalt snoeihard uit. Bal laag binnenkant verre hoek.

Vlak voor rust de kans om gelijk de rust in te gaan. Martin raakt na een voorzet van opnieuw Lennard echter de buitenkant van de paal.

Na rust komt Edwin voor Martin (later weer omgedraaid) en opeens gaat het lopen bij de helden. Windje in de rug, goed voetbal en zowaar flink wat mooie combinaties. Tel daarbij op een balvaste spits die ook nog eens sneller is als zijn directe tegenstanders en er lijkt zowaar iets moois te gaan gebeuren.

De gelijkmaker komt uit de lucht vallen. Letterlijk dan. Het is Lennard die vanaf randje 16 zichzelf vrij speelt en met een prima boogbal over de keeper zijn waarde bewijst. De gelijke stand is op dat moment niet meer dan terecht.

Niet veel later is Lennard opnieuw belagnrijk. Uitgeweken naar links en twee man mee sleurend. Hij draait, kapt en kan de bal bij de tweede paal neerleggen. Daar komt Ivo aangesneld en met binnenkant voet schiet Ivo de bal met een volley tegendraads de verre hoek in. De mooiste – succesvolle – aanval van de dag.

Kolping probeert het nog wel, maar verdedigend staat het gewoon als een huis bij De Valken. De krullebol heeft zijn kruit verschoten en Marc (later Erwin) hebben goed vat op hem). Als zelfs ook Niels al ballen uit de lucht gaat plukken – ’t moet niet gekker worden – lijkt de winst een zekerheidje.

De voorsprong wordt verder uitgebreid Een kopie van de gelijkmaker van Lennard, opnieuw door Lennard. Goed gezien, knap geschoten, keeper kansloos. Van 2-0 achter naar 2-4 voor. Klasse hoor.

Martin komt weer in de ploeg en staat bij wederom een snelle uitval van de helden niet buitenspel. Lennard is weer richting de zijkant uitgeweken en geeft een steekbal op Ivo of Martin. Laatstgenoemde ontvangt de bal en kan de bal simpel hoog in de hoek binnentikken. 2-5! Wat een weelde.

Het slotakkoord is echter voor de thuisploeg die goed gekeken hebben naar de goals van Lennard. Ook nu een afstandsschot van een meter of 25. Door het midden over Niels heen. Eindstand 3-5. We bekeren zowaar verder en brengen Kolping hun eerste nederlaag in ruim twee jaar toe! Wat een geweldige pot. De hulp van Tjade (zeer solide in de verdediging), Paul (gaten dichtend op het middenveld) en Lennard (zie hierboven) hebben de overige helden geholpen om het beste voetbal van dit seizoen te spelen. Normaal gesproken lukt het ons niet vaak om vanuit de verdediging, via het middenveld de voorwaartsen te bereiken. Vandaag was het de hele wedstrijd prima verzorgd.

Topschutters 15/16:
Dennis: 6
Martin: 5
Doelman: 2
Erwin R: 2
Jos: 2
Lennard: 2
Ivo: 1
Jaap-Jan: 1
Mark R: 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 19-10-2024
Ochtend
Anita / Rens Pater
Middag
Luca Bleeker / Bailey Bulkmans
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Merle Dekker, 17-10 (16 jaar)
Romy Putters, 17-10 (19 jaar)
Jorn Koster, 18-10 (24 jaar)
Maarten Koster, 18-10 (23 jaar)
Nick Beemster, 19-10 (19 jaar)
Cor Doodeman, 19-10 (75 jaar)
Jay van Rijnsoever, 19-10 (15 jaar)
Lieve Langedijk, 21-10 (13 jaar)
Copyright © 2024 De Valken