Opnieuw een driepunter voor de helden

Voor het één-na-laatste duel voor het kerstdiner moesten de helden de korte trip naar het oosten maken voor het uitduel van West-Frisia.
Een waslijst aan blessuregevallen en afwezigen: Tuur, Edwin, papa Niels, Doelman Dekker, Marc, Dennis Dup en Ivo waren er niet bij. Opnieuw mazzel met de afgelasting van Vet. 1: Karim, Ruud en Marco schoten te hulp evenals onze zeer gewenste invaller Mark. Eén wissel dus, Marco begon op de bank. Geen kersverse papa Niels op de goal, Dennis nam de honeurs waar.

Valken is zoals wel vaker dit seizoen de veel betere ploeg dan de thuisformatie maar komt moeilijk tot scoren. Al binnen 5 minuten heeft Martin de 0-1 op de schoen. Een tekorte terugspeelbal door het midden wordt door hem op waarde geschat. Hij schiet in de korte hoek, echter buitenkant paal. Niet veel later een open kans na een splijtende pass van Karim. Nu schiet Martin echter van veel te ver, hij had wel even kunnen doorlopen.

Aan de andere kant is er weinig noemenswaardigs te melden. Hoge ballen zijn een prooi voor Dennis, de verdediging onder leiding van Ruud en Corné is alert en in ieder geval sneller dan de voorwaartsen. Slechts 1 x in het hele duel is iedere Valken spelers geklopt. In de tweede helft krijgt uitgerekend Paul (onze hulp uit bij Kolping Boys) een kans voor open doel. Van 2 meter afstand schiet ie met zijn verkeerde been over.

Tegen het einde van de eerste helft komt Valken tot een schitterende aanval over links. Rens trekt naar binnen, Karim kan richting achterlijn en de pass van achteruit is op maat. Karim haalt de achterlijn, geeft voor en een scrimage bij de 1e paal zorgt ervoor dat de keeper niet kan ingrijpen. In het midden van de goal staat Martin als vanouds in de weg en hij hoeft alleen maar zijn voet tegen de bal te zetten.

Rusten met 0-1, na rust is Valken helemaal heer en meester. De scherpte voorin ontbreekt echter om tot meer goals te komen, al is Marco vlak voor tijd nog dichtbij met een pegel van heb ik jou daar. Zijn schot vanaf 23 meter wordt door de uitstekende goalie uit de kruising geplukt. Rens en Jaap kunnen beiden vanaf de zijkanten een aantal malen richting de keeper, de kracht om tot een goed schot te komen ontbreekt dan net. Maar wat geeft het…….

Opnieuw winst met de minimale score, maar wel gewoon weer 3 puntjes dankzij een prima teamprestatie. De helden sluiten bij goed weer komende zondag het jaar 2015 af met een uitduel in Grootebroek tegen De Zouaven. Aanvang 11:30.

Topschutters 15/16:
Dennis: 7
Martin: 6
Jaap-Jan: 2
Doelman: 2
Ivo: 2
Erwin R: 2
Jos: 2
Lennard: 2
Mark R: 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 19-10-2024
Ochtend
Anita / Rens Pater
Middag
Luca Bleeker / Bailey Bulkmans
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Merle Dekker, 17-10 (16 jaar)
Romy Putters, 17-10 (19 jaar)
Jorn Koster, 18-10 (24 jaar)
Maarten Koster, 18-10 (23 jaar)
Nick Beemster, 19-10 (19 jaar)
Cor Doodeman, 19-10 (75 jaar)
Jay van Rijnsoever, 19-10 (15 jaar)
Lieve Langedijk, 21-10 (13 jaar)
Copyright © 2024 De Valken