De Valken 2 speelt gelijk, maar verliest meer dan 2 punten

Eindelijk was het dan zover! De competitie werd hervat na iets wat moest doorgaan voor winter. We hebben met de selectie niet stil gezeten. Door een actieve staf is er bij afkeur van het trainingsveld keer op keer een vervangende (binnen)locatie gezocht waardoor we tijdens de winterstop iedere week nog vol aan onze conditie hebben kunnen werken. Daarnaast is er ook het nodige aan teambuilding gedaan door een bezoek aan Groet enkele weken geleden. What happens in Groet stays in Groet, dus naast de melding dat het een zeer geslaagd weekend is geweest en een dank naar de spelersraad, kan ik weinig verslaan van dit weekend.

Zondag 10.15 uur. Alle koppen keurig op tijd aanwezig (de jarige Chris kwam net op tijd binnen dus dat keuren we goed) en het zag er daarnaast ook allemaal lekker fit uit. De wedstrijd tegen Andijk, nummer 3 op de ranglijst en 1 plek onder ons, stond vandaag op het programma. Peter was vrij duidelijk in zijn briefing: de ploeg die vandaag verliest zal afhaken bij het nog altijd bovenaan staande K.G.B.. Andijk was echter wel de enige ploeg die tot nu toe K.G.B. wist te verslaan, dus we waren op onze hoede.

Net als tegen Woudia was het plan om vroeg druk te zetten en Edwin waar mogelijk door te schuiven naar het middenveld. Met de man meer op het middenveld heb je automatisch een risico achterin, maar dat was een risico wat door de overige drie verdedigers opgevangen moest worden. De eerste tegenslag was vrij snel aanstaande: Wietse kwam de warming-up niet door met een hamstringblessure waardoor Rens zijn plaats mocht innemen. Vervelend voor Wietse, maar verder geen probleem. Evengoed was de bank nog goed gevuld met Rick B., Jaap, Jeffrey en Chris.

De Valken begint goed aan de wedstrijd en zet zoals bedoeld Andijk onder druk. Dit resulteert in de 6e minuut in de eerste grote kans voor Twan. Met behoorlijk wat tijd loopt Twan 1 op 1 op de keeper af, maar net als Arjen Robben tijdens ‘het moment’ schiet Twan tegen de voet aan van de keeper en gaat de kans helaas voorbij. De Valken blijft domineren, maar tot hele grote kansen komt het niet. Sam krijgt nog een mogelijkheid maar schiet de bal net naast het doel. Ook Jos is soms dicht bij een kans, maar het lukt allemaal net niet en het spelbeeld blijft ongewijzigd.

Inmiddels is Niels F. het zat en begint steeds vaker de bal op te halen op het middenveld. Iets wat eigenlijk niet de bedoeling is, maar het resulteert in de 19e minuut wel in de eerste goal. Niels haalt de bal op die vervolgens bij Twan beland. Twan probeert vanaf de linkerkant van de 16 de vrijstaande Jelmer te bereiken. Via de kluts komt de bal bij Niels die de rechterbovenhoek uitzoekt en de bal ook nog daadwerkelijk in diezelfde hoek deponeert. Een knappe goal en De Valken verdient op een 1-0 voorsprong.

De Valken gaat door en met name Edwin is met veel strijdlust over het hele veld te vinden. Op zoek naars de 2e goal lijkt het motto, maar hierdoor krijgt Andijk bij vlagen wel wat meer ruimte en soms ook wat teveel ruimte. Peter probeert zijn mannen te waarschuwen niet te aanvallend te spelen en vooral zuiver te blijven in het veldspel. Zeker kijkend naar de klok, want het zo erg mooi zijn om de 1-0 mee te nemen in de rust. Helaas valt de 1-1 nog wel net voor de rust waarbij we zelf niet geheel vrijuit gaan. Een uittrap van Paul beland op het middenveld – in de lucht – bij nummer 12 Koos.
Koos krijgt een duw in zijn rug en kan onmogelijk het duel winnen. De kopbal beland bij de spits van Andijk en doordat we nog niet volledig in de organisatie stonden, kan de spits volledig vrij de bal achter Paul schieten. Dat het ook nog buitenspel was, was extra zuur. Echter leek De Valken wel geen probleem te hebben met de 1-1, want zowel de overtreding op Koos als de buitenspelsituatie werden niet betwist bij de scheidsrechter. De Valken druipt af naar de middenstip voor de aftrap en niet veel later naar de kleedkamer voor de rust.

Peter geeft aan dat we een prima eerste helft hebben gespeeld, maar zoals getracht over te brengen in de eerste helft langs de zijlijn, we niet te aanvallend moeten staan en verzorgd moeten blijven spelen. Ook de wisselwerking van Edwin en Pascal is belangrijk en we moeten Andijk niet in het zadel helpen om op voorsprong te komen. Er is geen reden tot wisselen en de tweede helft starten we met dezelfde tactiek en dezelfde 11.

Helaas is de tweede helft in alle opzichten een mindere dan de eerste. De eerste 10 minuten gaan zonder noemenswaardigheden voorbij en de wedstrijd begint zelfs een beetje saai te worden. Vanuit het niets is de schrik dan ook groot als Jelmer kermend van de pijn naar de grond toe zakt…. Hij weet zelf al snel dat het mis is en de eerste diagnose is dat hij wederom zijn kruisband heeft afgescheurd. Een verschrikkelijk moment voor Jelmer die na een jaar keihard werken, dit seizoen net weer terug was na een knieblessure en zijn plek op het middenveld bij het tweede had veroverd. Namens de voltallige selectie wensen we Jelmer heel veel sterkte in zijn herstel. In de eerste plaats privé en hopelijk zien we Jelmer ook nog terug op het sportieve vlak.

Of het nu de blessure van Jelmer was of simpelweg omdat er niet veel meer is gebeurd laat ik in het midden, maar er is de tweede helft weinig meer te genieten. De Valken komt nog wel goed weg als Andijk in de 85e minuut de 1-2 binnenschiet, maar dit doet vanuit de buitenspelpositie. Chris kon deze situatie niet goed inschatten wat het een nog betere beslissing maakt van de scheidsrechter om de goal af te keuren. Na afloop van de wedstrijd geeft Chris aan dat hij wel degelijk een speler van Andijk in buitenspelpositie heeft zien staan, maar niet kon zien of deze ook daadwerkelijk de bal raakte. Het is wellicht een schrale troost voor Andijk, maar de goal is dus terecht afgekeurd.

Na 90 minuten pakken we dus een punt wat gezien de hele wedstrijd terecht is. We blijven hierdoor 2e op de ranglijst met 1 wedstrijd minder gespeeld dan K.G.B. maar ook 8 punten minder dan K.G.B.

Volgende week spelen we uit tegen VVS op een vreemde tijd: 14.00 uur. Zoals het weer er nu uitziet kunnen we weer twee dagen vol los op het trainingsveld zodat we volgende week achter de 3 punten aan kunnen gaan. Deze zouden we dan ook direct inlopen op K.G.B. omdat ze wederom niet spelen, dus de inzet is hoog!

Groet Jeen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 14-09-2024
Ochtend
Isabel/Nancy - Anita
Middag
David Homan / Jelle Bleeker
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Niels Laan, 07-09 (54 jaar)
Maarten van Warmerdam, 09-09 (16 jaar)
Tim Weverink, 09-09 (16 jaar)
Copyright © 2024 De Valken