De Valken 2 loopt met 7-klapper in op de concurrentie!

Na een behoorlijke regenachtige week was het erop of eronder… Op zaterdagavond stond de Valken 2-app roodgloeiend met hier en daar ook een berichtje waaruit je kon opmaken dat een aantal een afgelasting best wel konden waarderen. Hoeveel anders was het de dag erna: de wedstrijd zou doorgang vinden en iedereen zat fris en fruitig om 10.15 uur in de bestuurskamer. Ook nummer 12 Koos, die als een van de eerste een stoel had bemachtigd, maar wel even vergeten was dat hij corvee had… In de wandelgangen is reeds vernomen dat Koos zijn beurt nog fijn een keer over mag doen.

Peter heeft nog steeds een ruime selectie tot zijn beschikking al raken we soms ook iemand kwijt… Dit keer was het Jacco die vandaag zijn laatste wedstrijd speelde en voor 6 maanden naar het mooie Australië toe is gevlucht. We wensen Jacco veel plezier en gaan er vanuit dat hij in het buitenland zijn conditie op peil houdt om bij de start van het nieuwe seizoen weer fit aan te sluiten bij de selectie.

Goed, de wedstrijd dan. Een thuiswedstrijd tegen onze buren HSV Sport met in de gelederen onze oude bekende Nona! De uitwedstrijd werd met 2-5 gewonnen, maar er is inmiddels veel veranderd. Zowel op het veld als naast het veld, want HSV had ook een nieuwe coach meegebracht. We waren dus gewaarschuwd!

Nadat bijna iedereen (Rick B. moet de strijd staken met een achillespeesblessure) heel uit de warming-up is gekomen geeft Peter nogmaals aan dat we snel moeten laten zien wat onze bedoelingen zijn: druk naar voren en snel op zoek naar de eerste goal. HSV Sport geeft echter ook direct zijn visitekaartje af en scoort in de eerste minuut al… weliswaar een gele kaart, maar we krijgen vandaag niets cadeau. Edwin is het slachtoffer in de breedste zin van het woord. Edwin, nooit een aansteller geweest, blijft kermend van de pijn op de grond liggen en we vrezen het ergste. De schaar van de betreffende speler deed mening speler zijn nekharen overeind doen staan en rood was meer dan normaal geweest. Edwin moet de strijd ook staken en we zijn gewaarschuwd voor de rest van de partij.

Na een hectische beginfase begint De Valken beter in de wedstrijd te komen en ook het overwicht te krijgen. Hierbij moet wel gezegd worden dat dit toch weinig echte kansen leidt, sterker nog, door zeer goed keeperswerk van Paul blijft de stand op 0-0 staan. Dit zal het beeld van de gehele wedstrijd zijn; ondanks een korte nacht van papa Paul weet hij op de juiste momenten ons te behoeden van een tegengoal en hierdoor HSV Sport niet in het zadel te helpen.

De Valken probeert de eerste 25 minuten de eerste goal te maken wat ook bijna lukt door een goed ingestudeerde corner. De precieze uitwerking laten we in het midden (die krijgt KGB nog om de oren) maar tot twee maal toe zijn we dichtbij een doelpunt met als beste kans een schot van Roan op de lat. Roan hoor ik u denken. Ook Roan was vandaag weer nodig in het blauw om onze straten veilig te houden en dus sloot hij aan bij de ochtendpot met het tweede. Vanwege zijn aandeel in het 2e zal dus binnenkort de hoge hoed langs gaan om de doelpunteneuro’s in te zamelen en mag hij mee met ons (kampioens?)uitje aan het einde van het seizoen.

In de 27e minuut is het dan toch eindelijk raak. Later zal blijken dat wat Rick de avond ervoor ook heeft gedaan, dit zal leiden tot succes! Wij vragen dan ook de dame in kwestie ook 5 maart te blijven slapen want na een mooie combinatie die begint bij Rick en via Roan en Jos weer bij Rick terecht komt, schiet Rick de 1-0 in de touwen. Een verdiende voorsprong en De Valken gaat op zoek naar meer. Slechts 3 minuten later is het dan ook gelijk 2-0. Een mooie diepe bal van Niels F. komt bij diezelfde Rick terecht ook dit buitenkansje rond Rick beheerst af. Een Rick op dreef stijgt vervolgens ook boven iedereen uit, zo zal hij zelf nog het meest vinden… We zitten dan ook allemaal zenuwachtig op de stoelen als in de 32e minuut De Valken een terechte penalty krijgt en Rick de bal van Jos afpakt. Hij ruikt een hattrick en maakt dit gelukkig ook waar! De Valken neemt 3-0 mee de rust in door een zeer goed spelende Rick.

We gaan de rust nog wel in met 10 man. Arjan timed een hoge bal totaal verkeerd en voelt zich (terecht) genoodzaakt aan de noodrem te trekken. Buiten de 16, op het randje van net niet doorgebroken maar dus wel geel. De vrije trap gaat er niet in en achteraf een prima noodzakelijke ingreep. Rust.

In de rust is de stemming optimaal wat ook gelijk een valkuil is bij De Valken. Peter zet zijn mannen dan ook op scherp door aan te geven dat HSV Sport er alles aan zal doen om snel op zoek te gaan naar de 3-1. Komt het zover, zal het nog een spannende tweede helft worden, iets waar we allemaal geen zin in hebben. Arjan moet de tweede helft ook nog 4 minuten op de bank plaats nemen, dus met strakke koppies gaan we allemaal de kleedkamer uit, op zoek naar een vervolg van een goede eerste helft.

De eerste 4 minuten komen we goed door en alsof het aan de herintreding van Arjan ligt, scoren we direct daarna de 4-0. Roan geeft Rick de mogelijkheid om de 4-0 te maken maar schiet op de keeper. Jos weet dit buitenkansje echter wel te benutten en breekt met de 4-0 de wil bij HSV Sport.
Aan alle kanten lijkt het nu zeker te zijn: De Valken pakt vandaag 3 punten. Arjan lijkt echter een spion van HSV Sport te zijn en maakt het voor de 2e maal deze wedstrijd nog spannend. Met een te korte terugspeelbal zet hij een HSV Sport speler alleen voor Paul, maar zoals eerder benoemd weet Paul met een uitstekende redding het doel schoon te houden en komt Arjan (en heel het team) met de schrik vrij.

’58 minuut. Jos, Arie, Snor, Mis.

De Valken blijft op zoek naar nog meer goals, soms tot ergernis van Peter. Niet vanwege de inzet van zijn team maar wel doordat we hierdoor af en toe slordigheden vertonen die hij liever niet wil zien. Toch bewijst het team zijn ongelijk als Niels F. met een mooie actie met buitenkant rechts de 5-0 in te touwen krijgt. Ook Rick is nog niet klaar met ‘zijn’ wedstrijd en weet na aangeven van Paul (broertje van Jos) na vervolgens aangeven van Roan de 6-0 te produceren. Moet bij gezegd worden dat Roan op dat moment kiest voor het team(uitjes)belang en niet egoïstisch is. Roan had eenvoudig zelf de goal kunnen maken, maar gunt Rick een intikkertje voor leeg doel. Hulde! Alsof het nog niet genoeg is mag Rick 5 minuten later 1 op 1 op het doel van HSV Sport aflopen en maakt hij zijn dag compleet door zijn 5e goal en dus de 7-0 voor De Valken te scoren.

Peter was reeds bezig met de nodige wissels. Roan mag zich klaarmaken voor zijn dienst en wordt vervangen voor Rick Vriend. Ook ikzelf mag mijn pen neerleggen en mij klaarmaken om nog de nodige minuten te maken, waardoor het verslag vanaf deze alinea is afgemaakt door vice-reporter Edwin Visser.

In de 74e minuut wordt Rick Raven gewisseld voor Jaap. Hij verlaat het veld als een ware prof en bedankt al klappend het publiek. Het eerste wat Rick aangeeft bij Peter is dat hij vind dat Koos de man of the match is vanwege het harde werken van hem, waarmee iedereen weet dat Rick zelf op dat moment solliciteert naar die titel aangezien Koos altijd hard werkt (in het weekend).

In de 82e minuut is het dan zover. Jeen alias the slaughter / the butcher komt in het veld voor Niels. Het is al weer lang geleden dat hij een wedstrijd heeft gespeeld maar hij is er al die tijd uiteraard bij geweest om ons te begeleiden en te coachen met Peter. Onder luid applaus stormt hij richting de linker spits positie waarna hij eerst een minuut moet uitrusten om op adem te komen. In de 84e minuut is het eerste balcontact een feit. Met een geweldige actie zet hij de tegenstander op het verkeerde been en speelt hij de bal terug naar een valken speler. De actie gaat door waarna Jeen in de 85e minuut de bal weer in zijn bezit krijgt. Met een steekbal wil hij Jos zien te bereiken. Dit mislukt echter net aan maar we zien met zijn allen dat Jeen terug is. Een minuut later merken we dat nogmaals als hij iedereen nog eens aanwakkert om er vol voor te gaan. Vele spelers zullen gedacht hebben: we staan 7-0 voor Jeen, even rustig aan! Dit dacht Jeen zeker niet. In de 88e minuut geeft hij namelijk een geweldige pass op Rick Vriend, waarna de bal net aan over gaat. De wedstrijd lijkt over te zijn, maar de broer van Paul wil Jeen nog een kans geven om te scoren. Hier zorgt hij dan ook in de 91e minuut voor. De bal komt in de voeten van Jeen die geen moment twijfelde. Dit moet het worden, dit is zijn moment! Hij doet nog wat kunstjes en schiet! Helaas gaat de bal vlak voor het doel langs en moet Jeen nog even wachten op zijn eerste goal.

Een heerlijke zondag voor De Valken 2, mede omdat KGB met 1-0 verliest en ook Andijk punten verspeeld. Met 1 wedstrijd minder gespeeld heeft De Valken nu 5 punten achterstand op de koploper, de koploper die wij over 2 weken treffen. Zoals het er nu naar uitziet spelen we zondag niet, anders was het diezelfde zondag 6 maart mogelijk om de koppositie te veroveren van KGB.
Hou de site in de gaten voor ons definitieve programma en anders zien wij u graag 6 maart bij KGB om daar wederom voor de 3 punten te spelen!

Groet Edwin en Jeen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 14-09-2024
Ochtend
Isabel/Nancy - Anita
Middag
David Homan / Jelle Bleeker
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Niels Laan, 07-09 (54 jaar)
Maarten van Warmerdam, 09-09 (16 jaar)
Tim Weverink, 09-09 (16 jaar)
Copyright © 2024 De Valken