Valken 3 vecht zicht naar gelijkspel tegen Blokkers 6

Met de eerste overwinning in de competitie in 2016 op zak kreeg Valken 3 vandaag Blokkers 6 op bezoek. Zoals eerder al vermeld, een tegenstander van formaat. Na 11 wedstrijden hadden zij 25 punten weten te verzamelen, 1 minder dan de koplopers Valken 3 en KGB 5. Een heuse topper dus! Alleen Jesper was vandaag niet in staat om op het veld te verschijnen in verband met politionele verplichtingen. Gelukkig was Robin weer terug na zijn blessure en was hij in staat om nog 20 minuten mee te doen.

Vooraf was er duidelijk dat het bij Blokkers veelal draait om de snelle en behendige spits. Ook vandaag bleek hij weer goed in vorm. De wedstrijd is goed in evenwicht en het duel wordt in het begin vooral op het middenveld uitgevochten. Na 10 minuten is het Valken dat als eerste een serieuze kans krijgt. Vanaf rechts slingert Erwin de bal voor en op 8 meter van de doellijn staat Nick hier helemaal vrij om in te knikken. De kopbal die volgt is hard, maar spat helaas uiteen op de lat. Kansen volgen daarna op en neer en beide keepers onderscheiden zich. Na 30 minuten weet Blokkers als eerste de 0 aan hun kant van het scorebord weg te krijgen. Uit een corner belandt de bal in het vijf meter gebied en Valken krijgt de bal niet weg. De bal valt voor de voet van de snelle spits en hij aarzelt niet. De bal schiet tussen drie Valkenbenen door en belandt binnenkant paal in het doel. In de resterende 15 minuten volgen er nog een paar kansen voor Blokkers en snakt Valken eigenlijk naar de rust. Deze wordt uiteindelijk met een 1-0 stand voor de Blokkers gehaald.

Na de rust een heel ander wedstrijdbeeld. Blokkers wacht af en laat Valken komen. Kansjes worden er ook wel gecreëerd, maar echt gevaarlijk wordt het niet. Blokkers blijkt uit de eerste goede tegenstoot wel gevaarlijk en dodelijk. Opnieuw is het de snelle spits, die deze maal wordt weggestuurd aan de rechterkant. Hij ziet de mee opgekomen laatste man bij de tweede paal en geeft een goede voorzet. Tussen drie Valkenspelers in belandt de bal precies bij de laatste man van de Blokkers en hij knikt hem goed in het dak van doel, onbereikbaar voor Jeroen. Blokkers graaft zich vervolgens weer helemaal in, maar ziet hierbij over het hoofd dat ook Valken gevaarlijk kan zijn uit hoge ballen. 15 minuten na de 2-0 krijgt Erwin de bal op recht en opnieuw slingert hij de bal richting Nick. Ook nu staat hij weer helemaal vrij en nu weet hij de bal wel binnen te knikken bij de tweede paal. Valken ruikt nu bloed en gaat vol opzoek naar de gelijkmaker. Die komt er 5 minuten later ook, wanneer er wederom een hoge bal bij Nick belandt. Hij is eerder dan de keeper en kan zo over hem heen koppen. De bal is echter te zacht, maar Marc is gelukkig sneller dan zijn directe tegenstander en hij weet de bal tegen de touwen te rammen. In de laatste 20 minuten is het veld erg groot en zijn er kansen over en weer. Blokkers krijgt de grootste en Jeroen is gelukkig drie keer erg scherp en weet hij zo een derde Blokkers treffer te voorkomen.

Al met al een mooie wedstrijd voor zowel de spelers als het publiek. Veel spanning, een paar mooie doelpunten en vooral twee ploegen die er vol voor gingen, met 2-2 als ietwat gelukkige uitslag voor de Valken. Blokkers treft volgende week KGB 5, dat wel wist te winnen en dus respectievelijk 2 en drie punten voorstaat op de teams die in Venhuizen streden. Opnieuw een belangrijke wedstrijd voor deze poule dus. Valken 3 mag naar Midwoud om het daar op te nemen tegen MOC 2, een team dat ze eerder deze competitie gemakkelijk versloegen met maar liefst 12-0. Toch zal ook hier weer de concentratie nodig zijn, want puntverlies in deze fase betekent voorlopig afhaken in de race om het kampioenschap.