Valken 3 nog steeds in race voor de titel

Na de moeizame overwinning van vorige week kwam vandaag het 5de team van de buren uit Hoogkarspel op bezoek. Spirit kent een wisselvallig seizoen en daarom is dit team terug te vinden in de middenmoot in het klassement. Het doelsaldo van Spirit verklaart hierin een hoop. Dit is namelijk 56 voor en 56 tegen voorafgaand aan de wedstrijd. Er wordt dus veel gescoord, maar ook net zoveel geïncasseerd. De eerste wedstrijd tegen de noorderburen eindigde, na een open duel, in een 7-4 winst voor de Valken, iets wat dus goed past bij Spirit. Voor de wedstrijd van vandaag waren Dirk en Ad, Michel Hoffer en Robin niet aanwezig. Michel Haring pakte alleen de vlag op in verband met een lichte blessure. Door een karig programma op het sportcomplex van de Valken mochten het 3de zowaar op het A-veld aantreden.

Het de wind in de rug is Valken de eerste helft de betere van de twee ploegen. De bal bevindt zich voornamelijk op de helft van Spirit, waar Valken de bal probeert rond te laten gaan en zo naar de openingstreffer zoekt. Het duurt toch weer vrij lang voordat de ban wordt gebroken, maar een mooi doelpunt is het wel. Roy is na de wissel van Erwin voor Nick op het middenveld komen spelen en hij ontvangt de bal op 25 meter van de doellijn. Hij ziet de kleine keeper vrij ver voor het doel staan en daarom haalt hij maar eens uit. De bal eindigt onhoudbaar voor de keeper in de rechterbovenhoek. 5 minuten later wordt de score verdubbeld. Roy wordt bij een verre inworp van Nick, een gevaarlijk wapen, bij het doorkoppen gehinderd in het 16 metergebied door een duw in de rug. Dit levert een penalty op. Na de missers van Roy en Jouke is Nick nu degene bovenaan de lijst om de strafschop te nemen. Voor de lens van de fotocamera van zijn schoonvader schiet hij de bal feilloos in de hoek. Is Spirit dan niet gevaarlijk? Jawel, af en toe komt het er met een gevaarlijk uitbraak uit. Meestal weten de verdedigers van Valken echter goed in te grijpen voordat Jeroen in actie moet komen. Bij het eerste schot waarbij Jeroen getest wordt, na zo’n 35 minuten, blijkt het dat Jeroen een beetje in slaap is gesust hierdoor. De houdbare bal gaat onder de duikende Jeroen door. Gelukkig weet Valken de marge snel weer op 2 te brengen via Marc. Een steekbal vanuit het middenveld lijkt voor de keeper, maar Marc is er net eerder bij. Hij komt hierdoor in een lastige hoek terecht. Hij besluit de bal voor te geven richting de vrijstaande Niels Kool, maar door de wind valt de bal pardoes bij de verre doelpaal binnen, wat de ruststand op 3-1 brengt.

Na de limonade én thee speelt Valken in de tweede helft tegen de wind in en komt het niet echt meer aan voetballen toe. Valken krijgt de bal niet meer zo makkelijk weg en wordt meer genoodzaakt tot verdedigen door het meer opportunistische spel van Spirit. Op een paar halve kansen na kan Spirit echter niet echt meer voor gevaar zorgen. De grootste kansen zijn aan de andere kant, waar de ijverige Marc nogal eens voor dreiging zorgt. Uit een van zijn uitbraken komt hij samen met Erwin 2 tegen 1 te staan tegenover de keeper. Waar Marc de laatste weken vaak voor eigen kans ging in deze situatie, speelt hij nu de bal af. Erwin krijgt de bal echter net onder zich en het schot wat hij hierdoor kan produceren is niet hard. Een mee gesprinte verdediger kan hierdoor de bal net voor de doellijn weghalen.

In de tweede helft werd er dus niet meer gescoord, waardoor de 3 punten weer binnen zijn. KGB was vrij, waardoor Valken zich weer voor even koploper kan noemen in hun klasse. 2 punten bedraagt nu de voorsprong op de Bovenkarspelers, met een wedstrijd meer in de benen. Nog één wedstrijd wacht er voor de Valken en dat is geen makkelijke. Ze mogen zondag om 14:00 op bezoek bij Blokkers, dat ook nog een theoretische kans heeft op de titel en er dus vol voor zal gaan. Eerst zal op vrijdag het jaar alvast worden afgesloten met het eindeseizoens uitje.