Valken 3 wint eerste set na tiebreak van Spartanen 5

Afgelopen zondag begon ook voor Valken 3 dan eindelijk het nieuwe seizoen in de competitie. Na een korte en weinig zeggende voorbereiding, waarin ASV 3 met speels gemak met 8-1 aan de kant werd gezet voor de beker, stond nu de uitwedstrijd tegen Spartanen op de kalender. Ondanks dat er op papier in de personele bezetting weinig is veranderd, bleek dit in praktijk toch even anders. Er is alleen afscheid genomen van Michel Haring, die vanaf nu nog maar 2 x 30 minuten hoeft te voetballen bij de veteranen. Daartegenover zijn Bas en Michel weer fit, wat dus een positief saldo oplevert. Helaas zijn er gelijk twee geblesseerden in de gelederen, namelijk Nobi en Marc. Jeroen zit voorlopig in Zuidoost Aziƫ. Hiervoor is interim keeper Dennis Hofland gevonden. Verder konden zondag Jesper, Jouke, Niels Kool en Mark Borst niet op het veld verschijnen. Gelukkig waren Tjeerd, Koen, Bart en Edwin bereidt om nog wat extra minuten te maken na hun eigen partij en was good old Rens van stal gehaald. Dus toch met 15 man richting Wognum.

Op een kurkdroog B-veld werd om 14:00 afgetrapt. Het bleek een hele open wedstrijd te worden. Spartanen heeft een goed middenveld dat makkelijk combineert en waarbij ook goede individuele spelers zitten. Achterin schuttert het echter nog wel eens. Zo komt Valken ook op een 1-0 voorsprong. Rowan verovert de bal op het middenveld en krijgt hem bij Erwin. Deze kan vrij doorlopen en rond beheerst af. Spartanen weet vervolgens twee keer het net te vinden via goed uitgespeelde aanvallen. Daarna is het weer de beurt voor de Valken. Twee keer is het Roy die afrond. De eerste keer beoordeelt hij een diepe bal beter dan de verdediger en keeper en de tweede keer rond hij koeltjes af na goed werk van Koen. Dat is dan ook de ruststand.

Na rust blijft het een open wedstrijd. Nick brengt eerst de score op 4-2 na een mooie voorzet van Wilco. Spartanen komt daarna terug op 4-3 via een mooie kopbal. Bas schiet Valken op 5-3 op aangeven van Nick. Spartanen komt terug via een goede individuele actie van de linksbuiten. Valken loopt uit naar 6-4 via Nick, nu na aangeven van Bas. Rens weet uit een corner de bal met een rare lob over de keeper te krijgen voor 7-4. Toch komt Spartanen nog terug tot 7-6 via opnieuw een mooie kopbal en een bekeken schot uit de tweede lijn. In de slotfase is het daarom nog even spannend, maar Valken weet alles weg te werken wat in de buurt van de 16 komt en sleept zo uiteindelijk de overwinning over de streep.

Negatief: overduidelijk de vele tegendoelpunten. Positief: veel gescoord. Hier zaten mooie aanvallen tussen. Bovendien werd er volop gestreden om de 3 punten mee naar Venhuizen te kunnen nemen. Komende week komt WMC 5 uit Heerhugowaard op bezoek. Om 15:00 is thuis de aftrap.