Valken 3 ten onder in laatste minuut

Na 5 speelronden stond er een ware topper op het programma in de zondag 7e klasse 05. Blokkers 6 en Valken 3 troffen elkaar op het sportpark van de Blokkers. Vorig jaar geduchte concurrenten, maar beide net tekort komend voor de titel. Ook dit jaar zijn ze goed begonnen en werden alle wedstrijden tot deze confrontatie gewonnen door beide elftallen. Bij Valken konden helaas Nobi, Roy, Jouke, Nick en Robin niet mee doen in deze belangrijke pot. Gelukkig waren Ruud, Chris en Alex bereid om in te vallen, waarvoor dank! Ook Dennis was weer van de partij onder de lat.

Vanaf de aftrap neemt Blokkers 6 het initiatief. Zij zijn het team dat het ritme dicteert en over het algemeen in balbezit is. Toch worden er weinig kansen gecreëerd, omdat de verdediging van Valken goed bij de les is. Wel komt Valken een keer goed weg bij een corner, waar de paal redding biedt. Op de helft van de Blokkers komt Valken er af en toe dreigend uit in de counter, maar ook hier blijven grote mogelijkheden uit. Uiteindelijk weet Blokkers na een half uur spelen dan toch het net te vinden. Vanuit het midden een scherpe steekpass op de linkshalf. Deze is niet zelfzuchtig en legt goed af op de attente spits, die een leeg doel voor zich heeft en rustig kan binnen tikken. Blokkers krijgt daarna de wedstrijd nog steviger in handen, maar gescoord wordt er niet meer de eerste helft.

In de tweede helft is het eenrichtingsverkeer. Valken komt er erg moeilijk uit en weet de bal vaak niet meer dan een paar keer rond te spelen. Blokkers zit overal bovenop en krijgt hierdoor ook veel kansen, vooral uit de tweede lijn. Keer op keer blijkt echter dat de precisie ontbreekt, dus blijft Valken in leven. Uit een paar uitbraken kan dus zomaar de gelijkmaker vallen. Marc is hier het dichtste bij, maar hij weet 1 op 1 de keeper helaas niet te passeren. Na zo’n 70 minuten spelen lijkt Blokkers het duel te kunnen beslissen. De rappe spits komt 1 op 1 met Dennis en wordt, zo beoordeeld door de scheidsrechter, door Dennis neergehaald. Een penalty is het gevolg. Deze wordt echter naast geschoten door de mid-mid van Blokkers. Hierna wordt de sfeer wat grimmiger. Blokkers maakt graag de tweede om het duel definitief te beslissen, maar dit wil maar niet lukken. Dit leidt tot de nodige frustaties. Dit bereikt een kookpunt als Marc wordt neergelegd in het strafschopgebied en Valken een penalty krijgt 10 minuten voor tijd. Volgens Blokkers zeer onterecht. Niels Kool blijft gelukkig koel en schiet de bal beheerst in de linker onderhoek. Blokkers doet er vervolgens alles aan om toch nog als winnende over de streep te komen en zoekt hierbij meermaals het randje op aangaande de felheid van hun duels. Gelukkig komen alle Valkenspelers heel thuis. 1 minuut voor tijd lijkt het zelfs of Valken de overwinning kan stelen in Blokker. Erwin wordt de diepte in gestuurd en Bas loopt links met hem mee. Erwin geeft goed af en Bas kan een hoek uitkiezen. Hij mikt echter op de keeper, die hiermee pareert. De opgestuiterde rebound kopt Bas daarna nog op de bovenkant van de lat. In de counter is het alsnog Blokkers dat de drie punten thuis houdt. Zomaar staan zij 3 tegen 1 tegen Niels van ’t Hoff. Er wordt goed afgelegd en jammer genoeg weet de Blokkers-speler wel de hoek te vinden. Zo wordt er in de laatste seconde toch nog verloren.

Eerlijk is eerlijk, de betere partij heeft gewonnen. Met een beetje geluk had er meer in gezeten, maar het had wel onverdiend geweest. Wel is het jammer dat er door Blokkers met een dergelijke frustatie en lompheid duels werd aangegaan.

Komende week is er een bekerweekend en mag Valken vroeg aantreden tegen Woudia 3, een bekende tegenstander van de laatste jaren. Om 10.00 is de aftrap in Westwoud. De week erop wordt gaat de competitie weer verder en wordt Valken om 11:45 aan de aftrap verwacht in Zwaag tegen Westfriezen 4.