In de extra tijd van de extra tijd gunnen de helden WSW een punt

Het volgende duel voor de helden was afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen buur WSW uit Wijdenes. Zonder Marc, Dennis de W., Arthur, Peter en Remco was de bezetting weer flinterdun. Gelukkig was Ve. 1 vrij en stonden Ruud en Karim weer in het Heldentenue. Hetzelfde geldt voor onze vaste invaller Mark R.

Het is half oktober, maar nog steeds een strakke mat in het C-stadion. Een heerlijk zonnetje erbij, prima omstandigheden voor een lekker potje voetbal.

In de eerste helft is het op 1 kans na van WSW – die goed gepareerd wordt door Niels – Valken wat de klok slaat. Continu komen we er door, vooral via de zijkanten. Tot echte uitgespeelde kansen leidt dat in het begin nog niet, maar naarmate de rust nadert kraakt WSW in al zijn Wienesser voegen. Martin krijgt een opgelegde kans bij de tweede paal. Gehinderd door de zon schiet ie de voorzet van Michel over.

De beste kans is voor echter Edwin. Ivo heeft weer één van zijn befaamde rushes in huis en belandt randje 16. Kapbeweging, steekbal op Edwin die oog in oog met de keeper staat. Twijfel, treuzel en een inzet die naast gaat.

Rusten met een 0-0 stand dus.

Na rust zakt het niveau van Valken iets terug, al zijn we nog wel de betere ploeg.
Maar zoals wel vaker het geval is: maak je ze zelf niet, dan doet de tegenstander het wel. Na 8 minuten spelen en weer eens een goede kans voor Valken is er de counter van WSW.
Karim verliest de bal linksachterin, de nieuwkomer in de spits bij WSW is scherp en kan overnmen. Uiteindelijk wordt de bal simpel afgelegd op de inkomende middenvelder.

Bij de pakken neer zitten? Nee, dat toch niet. Niet veel later maken we al de zeer verdiende gelijkmaker. ’t Is nog een beauty ook. Een afgeslagen corner wordt opnieuw ingebracht. Bij de tweede paal staat Corné vrij genoeg om met een halve volley de bal in de korte hoek te schieten.

En we gaan door. Ondanks de wat mindere passing – veelal wordt de lange bal gebruikt – komen we tot kansen. Joeri heeft aan de zijkant een prima kapbeweging in huis, wat volgt is nog veel beter. Een uitgemeten voorzet op Edwin die de bal controleert en simpel in de hoek schiet. De voorsprong is terecht een feit.

Simpel uitspelen hoop je dan. WSW gaat echter voor een slotoffensief. In de extra tijd van de extra tijd gaat de goed spelende mid-mid nog eenmaal voor succes. Passeert twee man en de bal ligt goed voor zijn linker. Haalt uit, en de bal dwarrelt hard langs Niels. Door het effect lijkt ie op het verkeerde been te staan en is helaas kansloos.

Eindstand 2-2.

Topschutters 17/18:
Martin: 4
Lennard: 3
Edwin: 3
Dennis: 2
Corné: 1
Ivo: 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 21-09-2024
Ochtend
Ati / Filip Niezgoda
Middag
Jelle Uhlenbeck / Boris Brieffies
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Thijs Kuip, 14-09 (16 jaar)
Megan Boyé, 15-09 (18 jaar)
Luca Boye, 15-09 (18 jaar)
Frank Hand, 15-09 (59 jaar)
Brian Appelman, 16-09 (18 jaar)
Julia van Engen, 16-09 (19 jaar)
Jesse Bakker, 17-09 (24 jaar)
Koen Huigen, 17-09 (32 jaar)
Maikel Reus, 17-09 (32 jaar)
Anna Vreeker, 17-09 (30 jaar)
Rick Laan, 19-09 (18 jaar)
Copyright © 2024 De Valken