Valken 3 herstelt zich knap tegen Spartanen 5

Voor de tweede keer dit seizoen stond een wedstrijd tegen Spartanen 5 op het programma. Valken 3 speelt dit seizoen een anderhalve competitie, tegen elke tegenstander wordt dus drie keer gespeeld. De eerste wedstrijd was de ouverture van het seizoen en werd na een bizar scoreverloop winnend afgesloten met 7-6 door Valken 3. Spartanen draait net als Valken bovenin mee en er was dus bekend dat Valken aan de bak moest. Zonder Nick, Jouke, Wilco, Bas en Michel, maar met Alex en Rens, werd er om 13:00 begonnen in het koude C-stadion.

Valken neemt het initiatief in de beginfase, maar krijgt al snel twee keer een goal om de oren. Twee keer schat de verdediging een hoge/diepe bal verkeerd in en twee keer is Jeroen kansloos omdat één der spitsen goed wordt vrijgespeeld zodat hij in open doel kan afronden. Valken is geluk niet van slag en gaat door waar het mee is begonnen. Vlak na de tweede van Spartanen maakt het de aansluitingstreffer. Na een mooie steekpass dwars door het midden van Erwin kan Marc afronden in de verre hoek. 10 minuten later bewijst Marc dat hij zijn scoringsdrift weer helemaal terug heeft door ook de gelijkmaker binnen te schieten. Opnieuw wordt hij op snelheid diep gestuurd en vanaf links weet hij weer de verre hoek te vinden. Valken krijgt steeds meer grip op de wedstrijd en gaat vol op zoek naar de derde. Na 35 minuten spelen vindt het de voorspong en weer is het Marc die hierbij betrokken is. Voor de derde keer gaat hij alleen op de keeper af en voor de derde keer gaat hij voor de verre hoek. Ditmaal raakt hij echter de paal, maar de mee gesprinte Rowan is attent en weet voordat de verdedigers bij de bal komen de bal uit de rebound binnen te werken. Met een 3-2 voorspong wordt er gerust.

Na de pauze komt Spartanen iets meer in het spel en golft het spel meer op en neer. Valken houdt uit de aanvallen een paar corners over en deze zijn elke keer gevaarlijk. Om het gevaar in te dammen gebruiken de Wognummers soms meer ledematen dan toegestaan door de Valkenspelers vast te houden. Na al een waarschuwing te hebben gehad, legt de scheidsrechter de bal bij na vasthouden bij een nieuwe corner na 60 minuten spelen op de stip. De protesten van Spartenen worden weggewuifd en Niels Kool stapt achter de bal. Beheerst schiet hij de bal in de linker onderhoek voor de 4-2. Het spel blijft vervolgens op en neer gaan en Spartanen weet nu weer eens het net te vinden. Valken krijgt een bal niet weg op randje 16 en ineens belandt hij voor de voeten van een vrijstaande Spartaan, die niet aarzelt en de bal binnenschuift. Beide teams blijven daarna aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk is het Valken dat het duel in het slot gooi door de 5-3 te maken 10 minuten voor tijd. Roy krijgt de bal op rand 16 en geeft goed af op Rowan. Deze ziet Jesper helemaal vrij staan en speelt hem in. Jesper weet de bal daarna mooi in de hoek te werken, waarmee hij de overwinning veilig stelt.

Na een mooie wedstrijd, waarin voluit (sportief) werd gestreden en zo af en toe goed voetbal werd laten zien van beide kanten, neemt Valken voor de tweede keer op rij de drie punten mee aan het eind. Er ontstaat inmiddels een klein gat tussen Blokkers 6 en Valken 3 en de rest van de teams. Komende week wordt er opnieuw, net zoals vorige week, tegen Spirit 5 gespeeld. Dit keer in Hoogkarspel. Om 12:00 is de aftrap.