Helden laten koploper Ilpendam op het nippertje ontsnappen

Voor het thuisduel tegen de nummer 1 Ilpendam was het heldenteam weer flink gehavend. Het vijftal Arthur, Marc, Dennis Dup, Michel en Corné waren er niet bij. Dus maar net aan 11, waarvan Erwin R. alleen in nood in actie zou komen. Maar goed dat Frits en Mark R er weer bij waren. Frits kon al snel het veld in omdat Remco’s hamstring blessure weer opspeelde.

Ilpendam dus, ja achter Purmerend, ja Valken 1 heeft er wel eens gespeeld maar wij als helden nog niet. Toch weer leuk zo’n nieuw team. Alleen lijken we op voorbaat kansloos, aangezien de gasten fier bovenaan staan.

Gelukkig spelen wij deze dag een prima pot. In de eerste helft is Ilpendam voetballend wel wat beter maar verdedigend staat het bij ons als een huis. Joeri als laatste man blijkt een schot in de roos. Net als tegen Hollandia speelt ie fel maar fair en komt vaak voor z’n mannetje. Peter en Erwin op de flanken bijten zich ook vast in de aanvallers dus Niels hoeft niet heel veel in te grijpen.

Ietwat met mazzel, zonder echte kansen te hebben gehad komen we op voorsprong. Na eerdere speldenprikjes van Edwin, Ivo en Martin is het laatstgenoemde die wederom zijn goaltje meepikt. Een lage corner vanaf rechts van Jaap wordt bij de eerste paal verlengt. Martin staat net voor de keeper en laaste man en verlengt de bal met een lichte aanraking.

We gaan de rust in met een gelijkstand. Ilpendam heeft een goede counter en na een afgeslagen bal kan de mid-mid snoeihard binnenschuiven.

Na rust spelen we veel en veel beter dan de gasten. Keer op keer trekken we ten aanval, vooral via de linkerkant kan Dennis continue opstomen. Helaas ontbreekt het bij hem aan de laatste beslissende pass of zelf afmaken. Al moet gezegd dat de keeper er vaak goed bij zit.

We krijgen de nieuwe voorsprong dan toch, een kadootje van de centrale verdediger. Het verhaal: Een diepe bal op Martin kan hij nog net voorgeven, de verdedigers werken weg voordat Mark kan binnenschieten. De bal lijkt corner te worden maar de laatste man wil deze voorkomen. Hij schiet de bal het veld weer in, maar niet ver: zomaar in de voeten bij Dennis. Die staat haast voor de goal en met zijn rechter schiet ie simpel binnen.

Dan, als we het al lang en breed hadden moeten beslissen krijgt Ilpendam nog een corner. En wie kopt ‘m binnen? De rechtshalf, de man die het minst meedeed aan het spel, de man die door iedereen voorbij werd gelopen. Hij hoeft niet eens te springen maar kan de bal bij de tweede paal gewoon op z’n kruin laten vallen.

Zo eindigen we het duel toch op een gelijkspel, daar waar we stiekem gewoon hadden moeten winnen.

Komende zondag mogen we opnieuw proberen om het nietszeggende laatste bekerduel tegen Berkhout te spelen. Hopen maar dat we met z’n 11en op het veld kunnen verschijnen.

Topschutters 17/18:
Martin: 7
Edwin: 4
Dennis: 4
Lennard: 3
Ivo: 2
Corné: 1
Remco: 1
Mark: 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 21-09-2024
Ochtend
Ati / Filip Niezgoda
Middag
Jelle Uhlenbeck / Boris Brieffies
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Thijs Kuip, 14-09 (16 jaar)
Megan Boyé, 15-09 (18 jaar)
Luca Boye, 15-09 (18 jaar)
Frank Hand, 15-09 (59 jaar)
Brian Appelman, 16-09 (18 jaar)
Julia van Engen, 16-09 (19 jaar)
Jesse Bakker, 17-09 (24 jaar)
Koen Huigen, 17-09 (32 jaar)
Maikel Reus, 17-09 (32 jaar)
Anna Vreeker, 17-09 (30 jaar)
Rick Laan, 19-09 (18 jaar)
Copyright © 2024 De Valken