Valken 3 neemt punten mee uit Heerhugowaard

Vandaag moest Valken 3 het opnemen tegen de mannen van WMC 5 in het verre Heerhugowaard. De Valken moest in alle vroegte vertrekken voor de wedstrijd om te kijken of ze daar, na het slippertje tegen Spirit 5 twee weken geleden, zich kunnen herstellen. De vorige wedstrijd ging de Valken er met 3 punten vandoor; hij werd gewonnen met 4-2. Vandaag moesten we het doen zonder de afwezige Bas, Rowan, Jesper en Nick.

Met het zonnetje in de lucht floot de scheidsrechter, na de door valken gewonnen tos, af voor de eerste helft. In de eerste helft, die vanaf het begin door de Valken werd gedomineerd, kwamen ze na 25 minuten terecht voor. Een goede actie van Robin, die op de keeper afstormde, strandde helaas voor hem. De keeper ontnam hem de bal maar liet deze zomaar los waardoor de goed druk zettende Roy hiervan kon profiteren en de bal zo in het doel kon lopen. Een terechte voorsprong voor de Valken. Even later is de voorsprong verdubbeld doordat de keeper een uittrap volledig verkeerd raakt. De bal wordt opgevangen in het middenveld door de Valken, komt bij Jouke terecht hij haalt uit en schiet over de keeper heen. Hij maakt hiermee zijn eerste doelpunt van het seizoen en de 0-2. Vervolgens in de eerste echte uitbraak van WMC komt hun aanvaller de 16 in. Jeroen denkt de bal te pakken die de speler een paar meter voor zich uit tikt, maar de scheidsrechter oordeelt anders en geeft een penalty. Deze wordt benut wat de stand op 1-2 brengt, en dat terwijl de Valken eigenlijk nog niet echt in de problemen was gekomen achterin. Hierna ging het er harder aan toe vanaf WMC kant waarop Valken in woorden ging reageren iets wat van beide kanten niet goed is, de scheidrechter floot nu dan ook voor de rust.

In de rust kwam de scheidsrechters in de beide kleedkamers om even te vertellen dat hij dit na de rust niet meer wilde zien en zo geschiede. Na de rust begon de valken ongelukkig. WMC kwam met een aanval over de rechterkant. De bal wordt voorgegeven en dit hij lijkt een makkelijke prooi voor Jouke, maar hij glijdt ongelukkig uit en zo kan de aanvaller van WMC de 2-2 binnenschieten. Hierna lijkt te wedstrijd redelijk gelijk op te gaan. Michel krijgt vervolgens een gele kaart omdat hij het niet eens is dat hij wordt teruggefloten voor buitenspel. Dit geeft echter de ruimte voor linksback Niels vt Hoff, die hierdoor zo naar binnen kan komen en vanaf een meter of 18 kan uithalen. De bal stuitert vlak voor de keeper en belandt goed in de goal. Ook zijn eerste van het seizoen en de 2-3. Nadat Michel weer een paar minuten in het veld had gestaan mocht hij gaan douchen: met rood naar de kant (geheel terecht) doordat hij heel licht pootje haakt bij zijn tegenstander. Hierna komt Valken ondanks de man minder situatie niet echt meer in de problemen. Zo won de Valken deze wedstrijd met 2-3 uit bij de mannen van WMC en zijn ze dus niet voor niks naar Heerhugowaard gekomen.

Volgende week de laatste wedstrijd van het jaar 2017. Deze wedstrijd is thuis om 13:00 tegen Strandvogels 3.