Valken 1 goed op weg in het seizoen 2016/2017

Valken 1 heeft met een 1-4 zege op ALC in Abbekerk zijn eerste seizoenshelft prima afgesloten. In eerste instantie kwam Valken nog op achterstand uit een vrije trap, maar via drie prachtige goals van Niels Fine en ook een mooie van Kor Mantel trok Valken de wedstrijd naar zich toe. De eerste helft van de competitie is gespeeld, al hoort daar eigenlijk de wedstrijd tegen DWB nog bij. Die volgt op 22 januari 2017.

Het eerste elftal is bezig aan een mooi seizoen. In de zomer werd in de bekerpoule al een fraaie 2-0 overwinning behaald op Spirit ’30, al moest Valken later in oktober het bekertoernooi verlaten na een kansloze wedstrijd uit bij HSV Sport 1889. Met 5-1 was het afgelopen in de beker.

Maar in de 4e klasse-competitie kreeg Valken 1 gaandeweg steeds meer kleur en elan. Het begon nog met een aarzelend gelijkspel tegen Victoria O (1-1), maar tegen VVS volgde een knappe thuisoverwinning (3-2). Daarna bleef het ook gelijk in Hoorn tegen HSV Sport (1-1), maar werd de volle winst behaald tegen Woudia (3-1). De thuiswedstrijden in de beginfase van de competitie waren een echte happening met allerlei gezellige drukte op het sportcomplex omdat inmiddels het nieuwe handbalveld in gebruik was genomen. Dat gaf veel reuring, waar alweer naar uit wordt gezien als straks de handbaldames na de zaalcompetitie de buitenlucht weer opzoeken.

Uit bij Grasshoppers verloor Valken 1. Grasshoppers lijkt al met al wel de belangrijkste titelkandidaat. Een stugge ploeg met een fanatieke coach. Met iets meer scherpte had Valken 1 in Hoogwoud een resultaat kunnen behalen, maar op het verlies met 1-0 viel weinig af te dingen. Gelukkig stond het elftal er daarna thuis tegen RKEDO weer goed bij en pakte Valken de winst met 3-1. Een week later klopte Valken het elftal van oud-trainer Kees Broers, die met Zwaagdijk met 5-2 ten onder ging.
In Andijk pakte Valken 1 ook de volle winst met 3-2, waarna in november het spectaculaire duel thuis tegen Always Forward gewonnen werd met maar liefst 6-0. Wat een weelde, al was de uitslag wel enigszins geflatteerd. Maar Valken speelde goed. Tegen Kwiek ’78 kon de zegereeks met 2-5 winst uit in Avenhorn worden voortgezet. Al kwam Valken in dit duel na 10 seconden met 1-0 achter door een verre boogbal vanaf de aftrap, een uniek moment en dat moeten we ook maar uniek zien te houden

In november speelde Valken niet elke week. Neerslag leidde tot afgelastingen bij ALC en tegen DWB werd niet gespeeld na het tragische overlijden van Daan Timmer, de broer van aanvoerder Niels. De eerstvolgende wedstrijd daarna was tegen Strandvogels uit. In Onderdijk kende het duel een aantrekkelijk scoreverloop, maar helaas trok Valken 1 vlak voor tijd aan het kortste eind toen Strandvogels met een knappe goal nog een keer toesloeg. Met 4-3 ging Valken ten onder.

In het tweede seizoen onder leiding van hoofdtrainer/coach Martin Glim heeft het eerste elftal vaste vorm gekregen. Er wordt van achteruit gedegen en gevarieerd gespeeld met de intentie om aan te vallen en doelpunten te maken. En de doelpunten worden bovendien gemaakt door verschillende spelers en dat is een goed teken.

Een prachtige ontwikkeling is dat jeugdspelers vanuit de A-junioren aansluiting vinden bij het eerste elftal. Met regelmaat zitten jonge spelers op de bank, waarbij in de slotfase van de wedstrijd invalbeurten worden gemaakt. Het opvallende is dat Martin Glim zich als coach daarbij niet laat leiden door de stand, maar weloverwogen ervoor kiest om de jeugd mee te laten doen. Het allerbeste voorbeeld is Joris Molenaar die als ‘youngster’ zich aandiende en in ‘no time’ als speler in de basiself werd opgenomen en het goed doet. In de met 6-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Always Forward stond er bij het laatste fluitsignaal een elftal met een gemiddelde leeftijd van 20,8 jaar! Zo kan Valken normaal gesproken nog wel jaren vooruit.

Nu diverse jeugdspelers al in beeld zijn bij Valken 1, is het natuurlijk wel zaak dat in de jeugdafdeling de aandacht verder gericht wordt op de goede ontwikkeling bij de jeugdelftallen. Onder leiding van bestuurslid Jeroen Bleeker is in de afgelopen tijd beleid op papier gezet met duidelijke ambities. Om van beleid ook daadwerkelijk praktijk te maken, is het van belang dat spelers, ouders, trainers, begeleiders en coaches met goede inzet en intenties meewerken. Met elkaar moet het lukken om vooruitgang te blijven behalen.

We zien alweer uit naar de tweede seizoenshelft. Valken 1 doet mee om de bovenste plaatsen en mag laten zien dat het gedurende een heel seizoen op dit niveau kan presteren. Kan Grasshoppers nog worden achterhaald? Zit er een periodetitel in? Of kan hoe dan ook de nacompetitie worden gehaald? Na de winterstop gaan we het allemaal beleven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 21-09-2024
Ochtend
Ati / Filip Niezgoda
Middag
Jelle Uhlenbeck / Boris Brieffies
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Thijs Kuip, 14-09 (16 jaar)
Megan Boyé, 15-09 (18 jaar)
Luca Boye, 15-09 (18 jaar)
Frank Hand, 15-09 (59 jaar)
Brian Appelman, 16-09 (18 jaar)
Julia van Engen, 16-09 (19 jaar)
Jesse Bakker, 17-09 (24 jaar)
Koen Huigen, 17-09 (32 jaar)
Maikel Reus, 17-09 (32 jaar)
Anna Vreeker, 17-09 (30 jaar)
Rick Laan, 19-09 (18 jaar)
Copyright © 2024 De Valken