Valken 3 wint laatste wedstrijd van 2016

De thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen Strandvogels 3 was alweer de laatste wedstrijd van 2016 voor Valken 3. De Onderdijkers draaien net als Valken een goed seizoen en hadden voor de wedstrijd evenveel punten, zei het met 2 wedstrijden meer gespeeld. Een cruciaal duel dus voor de Valken om de concurrentie voor te blijven. Zonder Bas en Robin, Rowan en Jesper (beide aanwezig voor morele steun) moest dit klusje geklaard worden. Jesper had het voor hem niet zo goede nieuws gekregen dat 1 van zijn kruisbanden is afgescheurd. Waarschijnlijk duurt het tot de winterstop volgend jaar voordat hij weer kan aansluiten. Bij deze wensen wij hem veel succes met zijn herstel. Gelukkig was Maikel Reus bereidt gevonden om eindelijk eens een mooi shirt op een voetbalveld aan te trekken, waardoor er in totaal twee wissels beschikbaar waren.

Met een mooi zonnetje aan de hemel klinkt om 13:00 het fluitje voor de aftrap in het C-stadion. Valken neemt het initiatief in de wedstrijd en tast voorzichtig af hoe de defensie van de Strandvogels kan worden doorbroken. Na 15 minuten houdt Michel het voor gezien. Zijn achillespees houdt het niet langer vol. De welverdiende winterstop grijpt hij net als Bas en Rowan aan om weer fit te worden. Maikel maakt zo zijn eerste minuten in het mooie rood-groen. Hij deed dit met verve! Ondanks dat Valken 3 het overwicht blijft houden, krijgt Strandvogels als eerste de nul van het scoreformulier. Vanaf rechts wordt er een voorzet gegeven. Met veel effect en tot verbazing van iedereen, ook van de speler zelf, zeilt de bal zomaar onhoudbaar over Jeroen in het doel. Gelukkig laat Valken zich niet van de wijs brengen en blijft het met goed combinatiespel het duel domineren. Een paar minuten na de openingsgoal valt dan ook de verdiende gelijkmaker. Nobi krijgt een kans vanuit de tweede lijn. Zijn schot wordt bewust door Wilco van richting veranderd, waardoor hij en niet Nobi zijn naam terugvindt in het topscoordersklassement en de 1-1 in deze wedstrijd een feit is. 5 minuten na de gelijkmaker komt Valken op voorsprong. Roy heeft een mooie steekpass in huis en zijn broertje Marc rond deze, na fraai omspelen van de keeper, af. Marc krijgt hierna nog een vijftal 100% kansen om de score uit te breiden, maar telkens ligt of staat de keeper of een verdediger op de lijn in de weg. Met 2-1 wordt er gerust.

Na rust is het spelbeeld niet veranderd en blijft Valken de betere van de twee ploegen. Toch duurt het lang voordat er weer wordt gescoord. Vooral Niels vt Hoff en Marc kunnen de goed keepende goalie niet passeren. Na 20 minuten spelen is het dan toch Niels vt Hoff die alsnog zijn doelpunt meepikt. Niels Kool neemt op links een vrije trap en Niels vt Hoff knikt de bal met het hoofd bij de tweede paal binnen. Protesten van Strandvogels dat de keeper werd aangevallen in zijn 5-meter gebied worden door de scheidsrechter weggewuifd. Ook Marc weet toch nog een tweede goal te maken. Na alle makkelijke kansen te hebben gemist, besluit hij vanuit een schier onmogelijke hoek op doel te schieten. Snoeihard gaat de bal via de onderkant van de lat over de verbaasde keeper heen. De 4-1 is hiermee een feit. Strandvogels, dat tot dan toe maar 1 goede kans heeft gehad na hun openingsgoal (Jeroen had een puike redding), weet toch ook nog een keer te scoren. Een diepe bal vanuit achteruit valt precies tussen de verdediging en Jeroen in en de spits weet de bal vervolgens beheerst onder Jeroen door te schieten. Het slotakkoord is voor Nobi. Verbolgen dat hij is dat Wilco zijn goal afpakte en zo al op de topscoorderslijst komt, besluit hij van zo’n dertig meter uit te halen. Loepzuiver en ook snoeihard belandt de bal in de kruising. Hiermee bepaalt hij de stand op 5-2 en verzekerd ook hij zich van de terechte vermelding op de lijst.

Al met een al een over het algemeen goede eerste seizoenshelft, met een paar kleine dipjes. Tot nu toe twee verliespartijen: een keer werd er kansloos verloren van Spirit en de andere keer was titelkandidaat Blokkers in extremis net te sterk. Een keer werd er gelijkgespeeld: uit bij Westfriezen 4 wist Valken het grote overwicht niet om te zetten in doelpunten en bleef het 0-0. Verder werden de andere 7 wedstrijden in winst omgezet. Na de winsterstop staan er maar liefst 17 duels in de planning. Daarnaast is Valken ook nog actief in de beker. Het wordt dus een hele drukke hervatting, maar de mannen van Valken 3 hebben hier weer volop zin in! Namens de spelers van Valken 3 wens ik iedereen een hele fijne kerst en een gelukkig en sportief 2017!