Helden pakken uit in carnavalsweekend

Na de deceptie uit tegen DWB mochten we voor het tweede duel aantreden tegen koploper Hauwert (4 uit 2). Zonder Arthur, Dennis Dup., Michel (?), Marc die er maar een paar minuutjes was en Martin die tijdens de warming-up afhaakte was de puzzel weer niet eenvoudig. Gelukkig: Jos Dalinvaller was er wel zodat er – met de in alle haast omgekleden coach Erwin – toch 1 wissel was.

Hauwert Veteranen, altijd lastig. Vaak zijn dit potjes waar het om spant. Dan weer eens een nipte overwinning, vaak een gelijkspel of een nipte nederlaag. Vandaag was alles anders. De helden wilden zich revancheren voor de grote nederlaag tegen DWB, en dat ging best goed.

Oké, er was een helft voor nodig om helemaal los te gaan, maar ook het eerste bedrijf was Valken eigenlijk al heer en meester. Met het windje in de rug belandden echter veel ballen hoog over de goal. Slechts eenmaal werd doel getroffen. Na een voorzet vanaf rechts is Edwin de slimste in een scrimage. Hij frommelt zijn 5e van het seizoen er makkelijk in.

Dat we met 1-1 gaan rusten komt door 1 momentje van onoplettendheid. De buitenspelval wordt door onszelf opgeheven. De rechtsvoor kan door en afgeven op de spits. Niels heeft geen kans tegen deze inzet.

Na rust wordt alles anders. Hauwert komt er niet meer aan te pas. Niels heeft twee ballen gehad, Hauwert stond driemaal buitenspel, voor de rest stond de viermansverdediging voor Niels als een huis. Erwin, Ivo, Joeri en Corné speelden stuk voor stuk prima.

We winnen dus, en de overwinning had nog veel hoger uitkunnen vallen dan de score die we vandaag behaalden. Jos scoort er maar liefst 3, Jaap-Jan benut 1 van zijn vele kansen, Erwin R. vindt zijn naam vanaf nu ook op onderstaande lijstje terug en Dennis – die samen met Remco linksvoor stond – prikt er ook weer eentje bij.

Een puike 7-1 overwinning! Meteen weer een positief doelsaldo: Alaaf!