Valken 3 neemt 3 punten mee uit Onderdijk

Na het verlies van vorige week thuis tegen Blokkers, was Valken vandaag vastbesloten om weer terug op de zegenkar te komen. Dit moest dan gebeuren uit tegen Strandvogels 3. De eerste wedstrijd werd thuis met 5-3 gewonnen. Zonder Marc en Nick, maar met Edwin Hoffer de eerste helft als invaller, werd er vandaag gespeeld op het B-veld van Strandvogels. Dit veld mag trouwens officieel worden bestempeld als slechtste voetbalveld van de regio West-Friesland. Zompig en met de poep her en der verspreid op dit veld werd er toch om 11:00 afgetrapt. Gelukkig was er aan de hemel wel een mooi lentezonnetje.

Ondanks de slechte condities van het veld weten de Valken spelers elkaar in het begin goed te vinden. Keer op keer is er een vrije man en kan er worden begonnen met het opzetten van een aanval. Niels van t Hoff weet in deze sterke fase van Valken ook al gelijk te profiteren. Jouke zet de aanval op vanaf linksachter en speelt Niels aan. Deze heeft een goede passeerbeweging in huis, waardoor hij vrij baan heeft om eens uit te halen. Zuiver schiet hij de bal in de verre hoek en zet zo Valken op een 0-1 voorsprong. Daarna zet Strandvogels het iets om en schuift de voorstopper meer door. Valken heeft het hier iets lastiger mee en kan niet meer zo vrij voetballen als in de eerste 20 minuten en de teams raken meer aan elkaar gewaagd. In de eerste helft levert dit één grote kans op voor Strandvogels, maar het schot dat hieruit volgt belandt naast het doel van Jeroen.

Na rust blijven de teams gelijkwaardig. Beide teams hanteren veelal de lange bal en proberen zo door de verdediging te breken. Een aantal keer komt Valken goed weg als er op het laatste moment nog net reddend door de verdediging kan worden ingegrepen. Ook aan de andere kant krijgt Valken kansjes, maar telkens ontbreekt de juiste eindpass. Toch weet Valken de voorsprong na 70 minuten spelen te verdubbelen. Erwin heeft een goede steekpass in huis en zet Roy 1 op 1 met de keeper. Deze is niet zelfzuchtig (!!!) en geeft af op de meegelopen Bas, waarvoor het vervolgens een koud kunstje voor hem is om in het lege doel af te ronden. Strandvogels gaat in het vervolg nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het ontbreekt hierbij aan echte overtuiging. Michel komt nog het dichtste bij een doelpunt, maar zijn poeier van afstand wordt netjes gepareerd door de Strandvogels goalie.

Een goed herstel van Valken na de nederlaag van vorige week. Komende week wordt er gespeeld tegen Spartanen. De eerste tegenstander waartegen de kraskaart met een drietal confrontaties wordt volgemaakt. Hopelijk is Valken net als de vorige twee keren ook komende week weer de winnende partij. Om 14:00 wordt er in Wognum afgetrapt.