Valken 3 wint na goede tweede helft ook derde wedstrijd van Spartanen 5

Vorige week zondag speelde Valken 3 de derde wedstrijd van het seizoen tegen Spartanen. De eerste twee doelpuntrijke duels werden gewonnen door Valken, zondag moest de serie dus worden gecomplementeerd. Met de voltallige selectie werd afgereisd naar Wognum en dus zaten er drie wissels op de bank en mocht door de afwezigheid van Dirk en Ad een vierde wissel de vlag oppakken.

Valken begint weifelend aan de wedstrijd en heeft in het begin moeite om de bal in de ploeg te houden. Spartanen speelt ook slordig en dus is het wachten op de eerste echte kansen. Net als het lijkt dat Valken iets meer grip krijgt op de wedstrijd, slaat Spartanen toe. Jouke anticipeert dat de bal uitgaat aan de zijlijn, maar de rechtsvoor kan de bal nog net aan binnen houden. Deze weet vervolgens goed af te leggen op de spits en die maakt daarop de 1-0. Niet lang daarna staat er zelfs al 2-0 op het bord als de bal uit een corner kan worden binnengeschoten door de voorstopper. Valken neemt daarna het heft in handen en krijgt kansen om de aansluitingstreffer binnen te schieten. Voornamelijk Marc heeft het geluk niet aan zijn zijde als hij een keer de paal en de lat raakt. Ondanks het overwicht weet Valken in de eerste helft niet meer te scoren.

Na de theepauze is het eigenlijk 1 richtingsverkeer. Spartanen is veelal genoodzaakt tot verdedigen door het goede veldspel van Valken en komt er nog maar een paar keer uit met soms toch nog gevaarlijke counters. Jeroen en zijn verdediging staan echter goed te spelen en een derde goal zit er niet meer in voor Spartanen. Zijn collega aan de aan de andere kant heeft een minder goede tweede helft. Na 5 minuten in de tweede helft baant Rowan zich een weg naar het doel als hij wordt neergelegd in het strafschopgebied door twee Spartanen. Een penalty is het gevolg. Mark is de aangewezen persoon en door een mooie glijpartij van de keeper weet Mark de bal binnen te schieten. Zijn eerste van het seizoen. Weer 5 minuten later is de gelijkmaker al gemaakt. Marc draait goed weg bij zijn mandekker en met een lage schuiver in de verre hoek verschalkt hij de doelman. Marc heeft het daarna samen met Nobi op zijn heupen en samen verzorgen zij de laatste twee doelpunten. De 3-2 ontstaat nadat Nobi de bal krijgt na een combinatie met Rowan en Bas en hij naar de achterlijn door kan lopen. Marc staat helemaal vrij bij de tweede paal en hoeft alleen maar tegen de bal aan de lopen. Bij Marcs derde van de dag is opnieuw Nobi de aangever. Opstomend op het middenveld wordt er een goed gat getrokken door Niels Kool en Robin en kan Nobi de bal met precies de goede snelheid meegeven aan Marc, die de bal vervolgens hard tegen de touwen jaagt in de korte kruising. Daarna volgen er nog een paar kansen, maar weet Valken niet meer te scoren.

Een goede wedstrijd van Valken, waarin vooral het overwicht in de tweede helft tot uiting kwam in de score. Met een loepzuivere hattrick onttrekt Marc zich van zijn achtervolgers in het topscoordersklassement. Zal hij dit jaar weer bovenaan eindigen?

Vanmiddag wordt er om 13:00 afgetrapt tegen Spirit. De eerste wedstrijd werd thuis gewonnen met 2-0, maar bij de return in Hoogkarspel leed Valken 3 zijn grootste nederlaag met maar liefst 5-1. Er is dus wat recht te zetten. Om 13:00 is de aftrap.