Valken 1 wint met overtuiging van Kwiek ’78

Opnieuw een uitwedstrijd voor Valken 1. Tegen Kwiek ’78 in Avenhorn werd op kunstgras afgetrapt en al snel kwam Valken in een goede kadans. Na bijna een kwartier spelen rondde Roan Groot een verzorgde aanval doeltreffend af, al had hij daar wel twee instanties voor nodig. Bij de 0-1 voorsprong hield Valken 1 het overwicht in het duel tegen Kwiek ’78 dat al twee keer had gewonnen in de competitie en dus vol goede moed Valken had opgewacht. Het was niet alleen elkaar aftasten, maar ook de scheidsrechter was even wennen omdat hij zijn vak fluitist erg letterlijk nam en wel heel vaak floot. Overigens nam Kwiek ’78 daar meer aanstoot aan dan Valken.

Bij een van de vele aanvallen werd Kor Mantel in het strafschopgebied aangespeeld, hij maakte zich goed vrij in het duel en op zijn lage voorzetje stond Jeroen Bosch klaar om de bal over de doellijn te tikken. Dat leverde een comfortabele 0-2 voorsprong op, waar het bij zou blijven tot aan de rust. Het was goed te zien dat Valken met veel meer drive speelde dan de week ervoor en dat deed ook de veelkoppige Valken-aanhang langs de lijn goed.

Na rust werd het allemaal niet veel anders. Kwiek ’78 speelde redelijk goed, maar Valken speelde beter. Dat leverde onder andere een dot van een kans op voor Roan Groot, maar hij mikte knullig de bal langs de verkeerde kant van de paal. Het was aan Mike Hoffer te danken dat Kwiek ’78 niet terug in de wedstrijd kwam. Een hard schot van dichtbij wist onze doelman met een fabuleuze reactie tegen te houden.

Vervolgens pakte De Valken het aanvalsspel weer op. Het leidde tot een schitterende goal van Kor Mantel, die trouwens van begin tot eind een puike wedstrijd speelde. De spits, die inmiddels in al zijn strijdlust met de Avenhornse defensie gehavend was geraakt aan zijn neus, kreeg niet eens zo ver over de middellijn de bal en had door dat de keeper ver voor zijn goal stond. Met een bewust en akelig precies boogschot knalde hij de bal over de keeper heen. De doelman kon de bal alleen nog maar aanraken maar het derde doelpunt van Valken niet voorkomen. Zo was het openingsdoelpunt van vorig jaar vanaf de aftrap met een boogbal door Kwiek ’78 met gelijke munt terugbetaald.

Bij de ruime voorsprong had coach Martin Glim alle ruimte voor het inbrengen van de jonge Ramon Leeuw. Voor hem was de tijd te kort om zich te onderscheiden, maar wederom proefde een A-junior bij Valken 1 aan het niveau van de 4e klasse. Een goede zaak.

De wedstrijd zou eindigen met een tegentreffer. De scheidsrechter wees heel gemakkelijk naar de penaltystip bij een ingreep van Glenn Bot, die van een afstand gezien vooral de bal leek te spelen. De drie punten kwamen er niet door in gevaar, maar de eindstand werd wel bepaald op 1-3.

Valken 1 mag tevreden terugkijken op deze wedstrijd, waarin maar weer werd aangetoond dat als Valken met energieke inzet voetbalt het spelniveau zienderogen omhoog gaat. Volgende week mag Valken 1 voor het eerst deze competitie thuis aantreden tegen Oosthuizen. Na afloop van dit duel treedt de band Midlife op in de kantine, dus het belooft een gezellige middag te worden. Het zou mooi zijn als dit muzikale slot wat extra toeschouwers naar het complex lokt. Maar voor de muziek uit, hopen we dat Valken 1 tegen Oosthuizen de lijn kan doortrekken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 14-09-2024
Ochtend
Isabel/Nancy - Anita
Middag
David Homan / Jelle Bleeker
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Niels Laan, 07-09 (54 jaar)
Maarten van Warmerdam, 09-09 (16 jaar)
Tim Weverink, 09-09 (16 jaar)
Copyright © 2024 De Valken