Valken 1 zet Kwiek ’78 met 2-0 opzij in stevig duel

Het aantal bezoekers op de website van De Valken was in de uren voor de wedstrijd van Valken 1 tegen Kwiek ’78 al opgelopen tot boven de 500. Dan weet je dat er in spanning voortdurend wordt gekeken of de wedstrijd wordt afgelast vanwege vorst of dat het duel na de keuring van 12 uur kan doorgaan. Het laatste was met dank aan de zon gelukkig het geval en zo werd om 14 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Egbert Jansen. Het zou een flinke strijd worden, waarbij vooral Kwiek ’78 het fysieke duel niet schuwde. Toch wist Valken de wedstrijd naar zich toe te trekken met 2-0.

Tijdens de wedstrijd moest doelman Mike Hoffer een aantal moeilijke reddingen verrichten. Niet lang na het eerste fluitsignaal stopte hij een schot van Kwiek ’78 op moedige wijze. En later in het duel volgden nog een paar cruciale, knappe reddingen. Na een aantal jaren waarbij de jonge Valken-keeper nog wel eens wat onzeker optrad en daardoor foutjes maakte, verdedigt Mike Hoffer dit seizoen heel constant en overtuigend zijn doel en terecht werd hij deze keer als betrouwbare sluitpost tot Man of the Match gekozen. Dat allemaal onder een heerlijk glorend zonnetje, maar op een niet makkelijk bespeelbare grasmat. Je kan niet alles hebben.

Gaandeweg de eerste helft werd Valken een paar keer zeer gevaarlijk. Christian Steenkamp leek een goede kans te krijgen, maar in de scrimmage kwam het schot op doel er niet van. Daarna volgde een kopbal van Erik Appelman op een voorzet van Kor Mantel, maar de bal ging net naast. Weer even later was het Kor Mantel zelf die een goede kans kreeg, maar deze evenmin verzilverde. Toch kon het doelpunt ogenschijnlijk niet uitblijven. Christian Steenkamp nam een corner, waarbij de bal gevaarlijk in het strafschopgebied bleef circuleren en ineens voor de voeten van de cornernemer zelf belandde, die zonder aarzelen de bal binnentikte; 1-0.

Kwiek ’78 zette er wel degelijk wat kansen tegenover, waaronder een vrije trap vanaf een gevaarlijke plek, maar het schot miste ruimschoots het doel. Nog voor rust werd de geblesseerde Christian Wognum vervangen door Glenn Bot, die als invaller zo nog vlak voor rust een prachtige redding van Mike Hoffer van dichtbij in het veld kon aanschouwen.

Na de rust toonde Joris Molenaar met een opkomende actie zijn kwaliteiten, maar helaas liep de verdediger zich aan het einde van zijn sprint vast. Het spel werd wat rommeliger. Om weer wat lijn in het spel te krijgen kreeg invaller Lennard Groot als invaller de kans en hij kon inderdaad wat minuten later een bijdrage leveren aan een vlotte aanval die eindigde met een sterke actie van Kor Mantel op rechts wiens voorzet kon worden ingekopt door de om de bal smekende vrijstaande Kenny Koster. Prima goal, en ook een opluchting, want met 2-0 leek de buit wel binnen.

Voor de sponsors van de wedstrijdbal, te weten Ben en Mariët Vroling, was het leuk dat Koen Vroling nog in het veld kwam waardoor hun zonen Sam en Koen samen in het veld optraden. In de stand zou geen verandering meer komen. De drie punten waren binnen en kregen extra glans toen duidelijk werd dat HSV Sport 1889 een 0-3 voorsprong tegen Always Forward had verspeeld. Het gelijke spel betekende dat Valken 1 de ranglijst weer aanvoert. Volgende week speelt Valken 1 wederom thuis en moet Sporting Andijk worden bestreden. Komt dat zien.