Valken neemt de horde tegen Sporting Andijk zonder problemen

Niet alleen de temperatuur steeg dit weekend, maar ook de spanning in de vierde klasse C. Valken moest de punten pakken tegen Sporting Andijk en daarna zien hoe de concurrenten VVS ’46 en HSV Sport 1889 het er tegen elkaar vanaf brachten. De horde tegen Sporting Andijk werd vrij gemakkelijk genomen. Valken stond al vroeg in de eerste helft op 3-0 en kon de wedstrijd zonder noemenswaardige tegenstand uitspelen. Het werd nog 4-0 in de tweede helft, al had de score met een paar hele grote kansen hoger moeten uitvallen.

Al snel viel de eerst goal en dat was een perfect doelpunt. Kor Mantel gaf vanaf rechts een fraaie voorzet, die bewust werd doorgekopt door Lennard Groot, waarmee de bal voor de voeten kwam van Christian Steenkamp die overtuigend kon binnenschieten. Kort hierna volgde al de 2-0 omdat de keeper van Andijk de situatie niet goed inschatte en tegen Lennard Groot opschoot, die zodoende een treffer liet aantekenen. Kor Mantel maakte nog in de eerste helft de 3-0, waarbij eerst vooral Christian Steenkamp dreigend was in het strafschopgebied. Met nog een schot op de paal van Christian Steenkamp en een vrije trap van Sam Vroling had de score bij rust nog wel hoger uit kunnen vallen.

Minpunt van de eerste helft was het uitvallen van Christian Wognum. Dat is ook sneu voor hem, want hij had er alles aan gedaan om terug te komen in het elftal en liep dus snel alweer tegen een blessure aan die hem waarschijnlijk de rest van het seizoen weer aan de kant houdt. Het is natuurlijk wel zaak dat de spelers tot het einde toe fit blijven, maar net als bij andere ploegen beginnen hier en daar wat fysieke problemen te komen. Glenn Bot vulde overigens de invalbeurt in de verdediging prima in.

In de tweede helft werd het spelbeeld wat terughoudender, al zal de warmte daar ook wel een rol in hebben gespeeld. Valken verspeelde nog prima doelkansen via Lennard Groot die van redelijk dichtbij overschoot en Jeroen Bosch die eveneens overschoot terwijl hij al heel dicht op de doellijn stond op een door Erik Appelman teruggekopte bal. Vlak voor tijd volgde toch nog een vierde treffer, uit een strafschop die door Niels Timmer onberispelijk werd binnengeschoten. Bovendien legde Valken tot het einde wel degelijk gretigheid aan de dag, maar in de score zien we dat niet terug.

De wedstrijd tussen VVS ’46 en HSV Sport 1889 eindigde in 2-1 voor de Spanbroekers. Hierdoor pakte Valken de eerste periodetitel omdat het om wedstrijden ging die eerder dit seizoen afgelast werden. Een prachtig resultaat, dat Valken in de laatste jaren niet wist te behalen. Maar de focus ligt tegen het einde van het seizoen vooral op het kampioenschap. Valken heeft namelijk alles in eigen hand, maar tegelijkertijd geldt dat de verschillen nog héél klein zijn en de kansen van week tot week anders kunnen liggen. Op Hemelvaartsdag volgt de eerste wedstrijd tegen HSV Sport in een waarschijnlijk alles bepalend tweeluik. Het gaat eerst om een thuiswedstrijd van Valken, dus hopelijk is er op Hemelvaartsdag veel publiek om het elftal te steunen.