Voorbeschouwing Valken 1 – HSV Sport 1889 op Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag staat Valken 1 om 14 uur aan de aftrap voor misschien wel de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Valken krijgt HSV Sport 1889 op bezoek en die ploeg is een van de twee overgebleven concurrenten voor de titel in de vierde klasse C. De spelers en technische staf hopen op een geweldige publieke opkomst zodat het elftal er nog een twaalfde man langs de lijn bij heeft.

Die twaalfde man kan Valken heel goed gebruiken, want HSV Sport 1889 is een zeer geduchte tegenstander. Vorig jaar was Valken vroeg in het seizoen kansloos in de bekercompetitie tegen de Hoornse ploeg en in de reguliere competitie werd ook een keer verloren en een keer gelijkgespeeld. Maar dit seizoen is niet vergelijkbaar met het vorige. Valken 1 is zichtbaar gegroeid in ervaring en kwaliteit en beter in staat de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Maar Valken kan het zich niet veroorloven om op halve kracht te spelen. Als de maximale inzet ontbreekt, komt het spel niet uit de verf, zo is onlangs tegen Always Forward gebleken. Het gaat op Hemelvaartsdag dan ook niet om ‘willen winnen’ maar om ‘écht willen winnen’ en dat is toch wat anders.

Hoe dan ook mag Valken met vertrouwen naar het duel tegen HSV Sport 1889 toeleven. Op het eigen A-veld werd op de mislukte wedstrijd tegen Always Forward na tot dusverre alles gewonnen en Valken stak afgelopen zondag de winst van de eerste periodetitel in zijn zak.

HSV Sport 1889 verloor daarentegen van VVS ’46, die andere concurrent voor de titel die geen fout meer lijkt te maken en al maandenlang alles wint wat er te winnen valt. Valken staat op dit moment drie punten voor op HSV Sport 1889 en in punten gelijk met VVS ’46 dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. Het doelsaldo is wel duidelijk in het nadeel van Valken, maar wie weet kan dat aan het einde van het seizoen nog worden opgevijzeld. Voor Valken is het in ieder geval mooi meegenomen dat HSV Sport 1889 nog een keer tegen VVS ’46 moet en bovendien moet VVS ’46 nog een keer aantreden tegen het in goede vorm verkerende Always Forward. Wie weet worden in die duels nog wat punten door de opponenten gemorst.

Een ding is zeker; na Hemelvaartsdag is er nog niets beslist. Maar wat ook zeker is dat Valken 1 met een overwinning tegen HSV Sport 1889 een reuzenstap in de goede richting zet. Diezelfde ploegen komen elkaar zondag 13 mei overigens alweer tegen, maar dan uiteraard op het veld van de Hoornse ploeg. Speculeren heeft geen zin zolang de drie overgebleven teams voor de titel zo dicht bij elkaar zitten. De kansen kunnen na iedere wedstrijdronde keren.

Kortom, Valken – HSV Sport 1889, is dat een affiche of niet!? Het is superspannend, zorg dat je het meemaakt op Hemelvaartsdag op ons gezellige sportcomplex. Viva De Valken!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 19-10-2024
Ochtend
Anita / Rens Pater
Middag
Luca Bleeker / Bailey Bulkmans
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Merle Dekker, 17-10 (16 jaar)
Romy Putters, 17-10 (19 jaar)
Jorn Koster, 18-10 (24 jaar)
Maarten Koster, 18-10 (23 jaar)
Nick Beemster, 19-10 (19 jaar)
Cor Doodeman, 19-10 (75 jaar)
Jay van Rijnsoever, 19-10 (15 jaar)
Lieve Langedijk, 21-10 (13 jaar)
Copyright © 2024 De Valken