Valken pakt gelukkige winst in nacompetitie tegen Ilpendam

In de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse heeft Valken met het nodige geluk gewonnen van Ilpendam. Het elftal had de teleurstelling over het gemiste kampioenschap afdoende verwerkt, maar in de basisopstelling moest gestart worden zonder Joris Molenaar, Christian Steenkamp en Kor Mantel. En ook Kenny Koster heeft in al die weken nauwelijks gespeeld. Toch zou het lukken de volgende ronde van de nacompetitie te halen.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd en voor beide doelen waren en meer dan voldoende kansen op doelpunten. Vooral in de slotfase van de eerste helft en in de slotfase van de tweede helft kreeg Ilpendam gedroomde kansen, maar gescoord werd er niet. Vaak stond ‘man of the match’ Mike Hoffer met sterk keeperswerk in de weg, maar de bal spatte ook een keer tegen de paal. Verder keurde de scheidsrechter nog een doelpunt af van Ilpendam, waar in de eerste helft al een doelpunt van Erik Appelman voor Valken werd afgekeurd. Dat was overigens terecht wegens buitenspel.

Valken wist uiteindelijk wel de 1-0 te maken. Koen Vroling, de laatste weken goed op dreef, speelde zich behendig vrij en zijn schot werd niet goed verwerkt door de keeper waardoor de bal met een boogje in het doel verdween. Daarvoor had Valken trouwens ook al goede kansen gehad, waaronder een drievoudige die wonderbaarlijk genoeg geen doelpunt opleverde. Die ene treffer van Koen Vroling zou genoeg blijken te zijn voor het bereiken van de volgende ronde in de nacompetitie.

Het was al met al een vermakelijke wedstrijd met vele kansen over en weer. Ook nog een prachtige omhaal van Ilpendam, maar de bal bleef hoog en toch wel ver weg van het doel. In de eerste helft had Erik Appelman met een droge knal de score kunnen openen, maar zijn schot werd gekeerd door de Ilpendam-keeper. Deze keer had Valken dus het geluk aan zijn zijde en dat mocht ook wel een keer. De laatste weken had het niet meegezeten.

Wat de nacompetitie nog gaat brengen moeten we maar van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Dat wordt volgende week duidelijk in en tegen Hauwert 65, een oude bekende, maar vooral ook bekend als geduchte tegenstander. De andere ploegen uit de Vierde Klasse C, Always Forward en HSV Sport 1889, liggen er na verlies in de eerste wedstrijd overigens al uit. Zo zie je maar hoe gek het kan lopen in zo’n ‘toetje’.