Valken weerstaat aanvalsgolven van RKEDO en wint met 1-2

Valken 1 heeft een ‘lekkere’ overwinning op RKEDO in De Goorn behaald. Het werd 1-2. Valken speelde in de eerste helft prima en was gelijkwaardig aan RKEDO. De 0-2 voorsprong die werd opgebouwd, bleek uiteindelijk hard nodig, want in de tweede helft heeft RKEDO het Valkendoel voortdurend bestookt. Dat leverde al snel een prachtige treffer van afstand op, maar bij die ene goal bleef het vanwege het ongebreidelde verzet van Valken.

Het zat Valken mee op deze zonnige middag, waar het in groten getale opgekomen publiek heerlijk kon genieten van het weer, maar zeker ook van de wedstrijd. De openingsgoal van Valken kwam uit een strafschop, die Jeremy Vreeker heel goed benutte. In een kansrijk duel wist Kor Mantel RKEDO tot een handsbal te bewegen en zo ging de bal op de elfmeterstip. RKEDO was niet van slag en speelde daarna ook goed, wat ook verwacht mag worden van de volgens de tussenstand als kampioenskandidaat te betitelen opponent. De kansen bleven over en weer komen. Voor RKEDO een paar vrije trappen en een hele grote, eigenlijk niet te missen kans vlak voor doel. Voor Valken via de goed spelende Kor Mantel, die het bij de afronding niet meezat en helaas ook geblesseerd naar de kant moest. Toch was zijn bijdrage groot, want uit de corner die op zijn doelpoging volgde viel de 0-2. Een duidelijk ingestudeerde hoekschop belandde bij Jeremy Vreeker die met een fraaie indraaiende voorzet het hoofd van Joris Molenaar wist te vinden. Echt een mooi kopdoelpunt. Jeremy Vreeker had er ook nog een kunnen maken, maar zijn poging in de korte hoek was iets te optimistisch.

In de tweede helft zou RKEDO zwaar de overhand krijgen, gesteund door een snelle aansluitingstreffer en het luidruchtige thuispubliek. Die treffer was overigens een schitterend afstandschot vanaf zeker 20 meter van het doel. Hoewel RKEDO grote en kleine kansen kreeg, had Giel Besseling voor Valken de 1-3 voor het inschieten. Hij schrok wellicht van de megakans, want zijn schuiver ging net naast en dat had eigenlijk niet gemogen. Gelukkig voor Valken werd de misser niet bestraft door RKEDO, waar de frustratie in het veld en langs de kant nogal hoorbaar was. Hoewel voortdurend commentaar op de prima fluitende scheidsrechter een beetje genant werd, was de frustratie nog wel begrijpelijk, want RKEDO probeerde van alles maar stuitte iedere keer op tegenwerking van een paar onverzettelijke Valken-spelers, vooral de verdedigend ingestelde en zeker ook doelman Loek Groot die vele knappe reddingen verrichtte. Het bleef dus 1-2 en zo heeft Valken in 8 dagen maar liefst 7 punten bij elkaar gevoetbald. Dat gaat de goede kant op. Volgende week eindelijk een thuiswedstrijd: tegen Berkhout. Kom allemaal kijken!