De B1 in de rubriek: ‘Geef de regenboogband door’

Het heeft even stil gelegen, maar we pakken het weer op! Iedere week zal een ander team zich aan de hand van een aantal vragen voorstellen in het item ‘Geef de regenboogband door’. Vandaag is het de beurt aan Valken dames B1.

Het rennen van breaks en samen een snel spel spelen.

Waar werken jullie aan?
Het spelen van de wedstrijden minder als individu, meer als teamverband.

Mooiste handbalmoment:
Moet vooral nog komen! We hebben het nieuws gekregen dat we in april mogen meedoen aan een handbaltoernooi in Arnhem. Het toernooi duurt een weekend en we spelen daarbij tegen verschillende landen uit Europa. We hebben hier heel veel zin in!!

Leukste teamuitje:
Het aankomend internationale toernooi in Arnhem. Ook is het altijd erg gezellig tijdens onze etentjes bij de Macdonalds na de wedstrijden.

Doelstelling dit jaar:
Kampioen worden!

Iedere week geven we de regenboogband aan een ander team bij de Valken door. We laten je kennis maken met de verschillende teams binnen De Valken en tegelijkertijd laten we zien dat sport voor iedereen is en dat iedereen bij ons welkom is. De B1 geeft de regenboogband door aan… Dames C2.

Ook heeft het team een wedstrijdverslag geschreven. Het team speelde vandaag een wedstrijd tegen Vrone B1. Lees het verslag hieronder!

“Vandaag moest het gebeuren. De wedstrijd tegen het team dat nog geen punt had laten liggen. Helaas konden wij daar geen verandering in brengen….

Vrone startte sterk, waren direct fel en doeltreffend. Wij leken onder de indruk. Veel foutieve passen, onnodig balverlies, enz.
Tegen het einde van de 1e helft kwam de omslag. De meiden knokten zich sterk terug tot een 11-12 ruststand. De rust was kort, te kort, we moesten weer.

Net als de start van de wedstrijd denderde Vrone over ons heen. Wij werden wat paniekerig, hadden moeite met ons eigen spel. Door de moeite en paniekerigheid hebben wij als team helaas 20-24 verloren.

Vrone is een goede tegenstander. Maar van deze meiden hoeven wij met onze B1 echt niet te verliezen. Met iets meer rust in de koppies en iets meer mazzel in de afronding had deze stand zomaar andersom kunnen zijn.

En daar gaan we voor in de return. Als wij als team strijden is er veel mogelijk. Dat gaan we volgende week tegen Nieuwegein laten zien.
Verliezen doet soms pijn, maar het maakt ons ook sterker!”

Het team staat momenteel tweede in de competitie.