Valken 1 pakt ook de punten tegen Berkhout

Iets na 14 uur trapten Valken en Berkhout af na een onzeker uur voorafgaand aan de wedstrijd. Corona had toegeslagen bij Berkhout, maar het lukte gelukkig toch op het laatste moment een team op de been te brengen. Op donderdagavondduels zitten we immers niet te wachten. Het elftal uit Berkhout bleek een geduchte tegenstander voor Valken. Toch lukte het om met 2-0 de wedstrijdpunten binnen te slepen.

Met name in de eerste helft waren Valken en Berkhout aan elkaar gewaagd en waren de betere kansen voor de uitploeg. Met prima schoten van afstand werd het Valkendoel bestookt. Valken wist daar maar half werk tegenover te stellen met kansen voor Jeremy Vreeker en Jelle Boon, waar de overtuiging bij de afronding helaas ontbrak. Zo brak doelpuntloos de rust aan.

Na rust werd Niels Timmer op het middenveld geposteerd. Dat zou goed uitpakken. Valken werd veel dreigender en als de aanvallers echt scherp waren geweest had een grote score bereikt kunnen worden. Maar het bleef bij 2-0. Het eerste doelpunt viel direct na rust. Jeremy Vreeker schoot binnen. Later volgde nog een kopdoelpunt van Rick Boon uit een hoekschop van Jeremy Vreeker. Daar zat wel power in, die op teveel momenten ontbrak bij enkele opgelegde kansen. Vermeldenswaardig zijn verder nog een goede redding vlak voor doel van verdediger Tim Stammes en de constatering dat de jongelingen Luuk van Dulmen en Stan Degeling goed mee konden komen op Valken 1-niveau.

Met weer drie punten beleeft Valken een goede reeks. Volgende week wordt de uitwedstrijd tegen HSV Sport 1889 de kans om hogerop te komen in de Vierde Klasse B.