Zondag 20 maart: Nieuwegein B1# – Valken B1 Nummer 2 houdt de druk erop bij nummer 1

De handbaldames van de B1 hebben de smaak te pakken gekregen met het schrijven van wedstrijdverslagen na het vorige verslag in het kader van ‘geef de regenboogband door’. En als je een pittige wedstrijd wint, is het extra leuk om dat te delen!

“Na de teleurstelling van het verlies van vorige week, moeten wij vandaag weer aan de bak. De nummer 3 uit de poule wacht ons. Mooi! Na een week al een kans om het goede gevoel weer te verkrijgen.

De afgelopen week is er gepraat, geanalyseerd, maar vooral hard getraind. Het team was er klaar voor. Alle 4 de vaste invallers waren helaas verhinderd, dan dus niet de gewenste 3 wissel groepjes, maar met 2 wissels reizen we af naar Nieuwegein. Megan is ziek, met wat appjes en belletjes wordt Lonneke van de C1 bereikt. Die is enthousiast en wil graag mee.

Aangekomen in Nieuwegein, snel omkleden, teambespreking en aan de warming-up. Tegenstander op scherp, Valken op scherp: we beginnen.

De beginfase is erg rommelig. De hoekspeelsters komen er meermaals fantastisch doorheen, maar zijn ongelukkig in de afronding. Halverwege lukt het ons meer ons eigen spel te spelen. We nemen eindelijk afstand met 5-8, maar helaas lukt het Nieuwegein om ons te ontregelen, we spelen te traag en te moeilijk. We gaan de rust in, 9 – 9.

De koppen bij elkaar, afspraken doorgenomen, nog even gemopperd over de bal en daarover les gekregen van de Scheidsrechter.

In de 2e helft ging het lopen. Er werd gestreden, geknokt, door de tegenstander soms letterlijk… Gele kaarten, tijdstraffen, we spelen op het scherpst van de snede. Charmaine krijgt 2 minuten voor praten, Martijn boos en geeft haar uitleg waarom ze dat niet moet doen. Tsja prima, maar iets minder geloofwaardig als hij minuten later zelf geel krijgt voor een opmerking op de leiding.

Goed, door naar de wedstrijd. We spelen sterk, Nieuwegein begint tegen zichzelf te spelen. We werken hard, zijn gretig, duiken op iedere bal en belonen onszelf door de kansen nu wel af te maken.

In de 2e helft weten we Nieuwegein af te houden, zij scoren nog maar 3 goals en wij 11. Eindstand dus 12 – 20. Een heerlijk resultaat! Maakt de terugreis van 70min toch een stuk leuker. We willen ook nog onze debutant Lonneke bedanken. Top dat je meedeed!

Over 2 weken komen wij Nieuwegein wederom tegen, maar dan in onze Banne. Met 2 weken hard trainen gaan we proberen dan vanaf minuut 1 sterk te spelen. Nieuwegein zal gebrand zijn op revanche, wij gaan ze laten zien dat er bij ons niks te halen valt.”