Valken weet geen winst af te dwingen tegen HSV Sport 1889

Valken 1 begon voortvarend tegen HSV Sport 1889 met kansen uit een vrije trap voor Kor Mantel en een bal op de paal van Joris Molenaar uit een hoekschop. Ook nog een kopbal van Kor Mantel uit een voorzet van Lorenzo van de Beek. Maar vervolgens kwam ook HSV Sport in het duel en de Risdammers waren een paar keer minstens zo gevaarlijk voor het doel van Valken. Berend Kraaneveld had de 0-1 op zijn schoen toen hij na een fraaie aanname oog in oog kwam met de keeper, maar het duurde wat te lang en het schot kon worden tegengehouden. HSV Sport kreeg vlak voor rust de bal wel over de doellijn maar het doelpunt werd afgekeurd.

Na rust ging Valken direct weer op zoek naar de voorsprong. En later in de tweede helft volgden nog goede kansen voor bijvoorbeeld Jasper Buis. Maar het probleem lijkt de afronding te zijn. In de laatste minuut hoefde Sander Pereboom alleen maar zijn voet tegen de bal te zetten op een lage voorzet van Kor Mantel. De keeper was al kansloos gepasseerd maar de bal schoot langs de voet van de invaller en zo bleef het een doelpuntloos gelijkspel. Aangezien ook HSV Sport in de tweede helft nog kansen had gekregen, was het al met al wel terecht dat beide ploegen aan het duel op deze prachtige herfstzondag een punt over hielden.

Minder mooi was dat doelman Loek Groot met een knieblessure per brancard van het veld moest. Na het weekend zal duidelijk worden wat er precies aan mankeert. We hopen er het beste van en wensen Loek sterkte met het herstel. Zijn vervanger Bart van Dulmen deed het overigens prima onder de lat in het resterende deel van de wedstrijd.

Na een sterke beginfase dit seizoen is Valken 1 de laatste tijd wat minder overtuigend. Toch staat het team er in de rangschikking goed voor. Als het weer wat beter gaat lopen, kan Valken de eerste seizoenshelft nog mooie dingen laten zien. Volgende week is de thuiswedstrijd tegen Berkhout de eerste kans op nieuw succes.