Valken pakt de winst in en tegen Berkhout

Valken 1 zette zich met een 2-3 overwinning op Berkhout over de teleurstelling van vorige week heen. Het was een krappe uitslag en voldoende dus voor drie punten, maar Berkhout had het Valken dan ook behoorlijk lastig gemaakt. Berkhout opende de score, waarbij op de rand van de zestienmeter na een goede kapbeweging een doeltreffende schuiver in de verre hoek volgde. Even later was er een curieus moment waarbij Valken-aanhangers bij het doel ervan overtuigd waren dat de Berkhout-keeper na het vangen van de bal achteruit met bal en al over zijn doellijn ging. De scheidsrechter en zijn assistent op de zijlijn waren niet in de buurt en zo kwam dit moment niet op het scoreformulier terecht. Kor Mantel vervolgde het duel hierop met een prachtige strakke  voorzet die Stan Degeling springend met overtuiging kon inkoppen: 1-1. Het spel ging over en weer en dat leverde beide ploegen kansen op, waarbij de beste kansen voor Berkhout waren. Valken schoot meer van afstand. Berkhout kwam opnieuw op voorsprong met een laag schot in de verre hoek. Bij beter wegwerken in de defensie door Valken had deze tegentreffer vermeden kunnen worden. Kor Mantel had nog voor rust de gelijkmaker kunnen binnenschieten maar raakte in de draai zijn oriëntatie op het doel kwijt waardoor zijn schot naast ging.

In de tweede helft had Valken een aangepaste opstelling. De goed spelende verdediger Twan van Dulmen werd vervangen door de aanvaller Jasper Buis. Hierdoor kwam Valken meer in het Berkhouter strafschopgebied. Kor Mantel tekende voor de 2-2, waarbij hij de bal goed aannam en met precisie binnenschoot. Valken kreeg echter geen rust aan de bal, waardoor het nog wel kansen weggaf. Maar het zat deze middag per saldo mee. Bij een hoge bal van Kor Mantel maakte de tegenstander hands en Niels Timmer benutte de penalty prima: 2-3. Tot aan het laatste fluitsignaal bleef het spannend. Valken trok de winst over de streep. Volgende week zal Valken met minstens de felheid van de tweede helft tegen koploper DWB vanaf de eerste minuut aan de bak moeten. En ‘voetballend’ kan het ook  wel wat beter, maar dat beseffen de spelers en technische staf zelf ongetwijfeld ook. Hoe dan ook, op naar een mooie pot volgende week op het thuisveld.