Valken doet er alles aan maar verliest toch van Kwiek 78

Valken 1 heeft de punten in Avenhorn aan Kwiek 78 moeten laten. Op een onachtzaamheid in de defensie waar het doelpunt op volgde na deed Valken de hele wedstrijd goed mee, maar de gelijkmaker bleef uit. Valken deed er van alles aan maar miste voorin vooral de kracht om de achterhoede en  de goede keeper te passeren. Wel een compliment aan het elftal voor de niet aflatende werklust, al heb je soms ook het idee dat het harde werken ten koste gaat van rust in het spel.

Na de snelle tegentreffer, waarbij Bart van Dulmen het lage schot eerst nog keerde maar daarna de rebound toch voor Kwiek 78 was, kon Valken de stand gelijktrekken. Jan Caspers werd bij een passeeractie gevloerd door de keeper, maar helaas hield diezelfde keeper de bal vanaf de penaltystip van Niels Timmer tegen. Hierna kreeg Valken nog meer goede kansen, vooral voor Lorenzo van de Beek met een kopbal. Jan Caspers maakte wel een knappe goal maar deed dat in buitenspelpositie waardoor het feest niet doorging.

Na rust kopte Kor Mantel al snel bijna uit een fraaie vrije trap van Sam Vroling binnen, maar weer stond de doelman met een knappe redding de 1-1 in de weg. Valken bleef het proberen maar verder dan een te zachte schuiver van Niels Timmer en kopbal van Kor Mantel met onjuiste richting kwam het niet. Het goede nieuws deze middag was wel de terugkeer van Joris Molenaar die zijn gezondheidsproblemen gelukkig te boven lijkt te zijn gekomen. En gezondheid gaat boven alles. Valken zakt op de ranglijst en mag zich in de resterende wedstrijden richten op het terugveroveren van de vijfde plaats.