Valken 1 eindigt als winnaar in bekerpoule

De maand september staat bij het voetbal in het teken van bekerwedstrijden. Valken 1 speelde eerst thuis tegen OSC en daarna uit tegen TOG in Amsterdam. Afgelopen zondag volgde de afsluitende wedstrijd thuis tegen Woudia. Met twee keer winst en een gelijkspel eindigde Valken 1 bovenaan in de poule. Daardoor volgt later in het seizoen een vervolg in het bekertoernooi.

Het ging om drie doelpuntrijke wedstrijden. Tegen OSC ging Valken met 5-0 van start. In de uitwedstrijd op een hete zondag in Amsterdam tegen TOG werd het maar liefst 5-5, waarbij het scoreverloop ook opmerkelijk was. Eerst 3-0 achter, maar toch 3-3 bij rust. Daarna weer 5-3 op achterstand, maar toch nog een 5-5 uit het vuur gesleept. De tegenstander was wellicht individueel beter, maar Valken kwam als team goed voor de dag.

Tegen Woudia startte Valken furieus met vier grote kansen, waarbij doelman en paal onder andere een doelpunt verhinderden. Woudia maakte dat doelpunt wel in een onverwachte uitbraak. Maar gaandeweg de wedstrijd trok Valken de winst wel naar zich toe. Bij rust was het al 2-1 en de eindstand werd 4-2. Aangezien concurrent TOG verloor van OSC op de laatste speeldag, is Valken de terechte poulewinnaar. Hoewel de bekerwedstrijden in september vaak nog een beetje als ‘oefenwedstrijden’ worden gezien, heeft Valken 1 het dit seizoen goed opgepakt en de wedstrijden gebruikt om in vorm te komen voor de competitie die komende week van start gaat tegen Zaandijk uit, maar tegelijkertijd resultaat geboekt. Dat is prima!