Riante start voor Valken met 0-6 winst op DWOW

In de aanloop naar de competitie in de derde klasse speelde Valken 1 met succes drie duels in een bekerpoule. Tegen EVC (3-0) en AMVJ (4-0) werd thuis overtuigend gewonnen en tussendoor was ook de uitwedstrijd tegen SV Laren 99 met 0-5 een succes. Met 12 doelpunten voor en 0 tegen werd zodoende de volgende bekerronde bereikt en tegelijkertijd het elftal klaargestoomd voor de hernieuwde kennismaking met de derde klasse.

De openingswedstrijd in de derde klasse werd in het zonovergoten Wieringerwerf gespeeld tegen DWOW, waar oud-Valkentrainer Martin Glim de trainer/coach is. DWOW had vorig seizoen moeite zich te handhaven in de derde klasse, maar speelt daarin toch alweer enkele jaren. Valken speelde overtuigend in dit uitduel en waar bij rust de wedstrijd nog alle kanten uit kon bij een 0-1 voorsprong voor Valken, liet Valken in de tweede helft geen twijfel meer bestaan. Valken liep met uitstekend voetbal en veel druk op de defensie van de thuisploeg uit naar maar liefst een 0-6 overwinning.

De openingstreffer in de eerste helft kwam op naam van Jan Caspers. Valken creĆ«erde sowieso de meeste kansen en had dus ook zeker recht op de voorsprong. Helaas viel aanvoerder Niels Timmer geblesseerd uit. In de tweede helft volgden doelpunten van Michael Helfensteijn (2x), Rick Boon, Twan van Dulmen en Jens Feld. Ook vermeldenswaardig is het ogenschijnlijk moeiteloze meedoen van de ‘youngsters’ Brian Appelman en Rein Groot, die durven te voetballen en dat kunnen ze ook goed. Mooi om te zien.

Zo verdiende Valken 1 direct drie punten op het hogere niveau en op grond van deze uitslag staat het team zelfs als koploper gerangschikt in de eerste stand van het seizoen. Het zegt natuurlijk nog niet veel na de eerste speelronde, maar dat die drie dikverdiende punten binnen zijn staat vast. Volgende week speelt Valken 1 thuis tegen Dirkshorn. Dan kan het thuispubliek voor het eerst de ploeg weer eens in de derde klasse aan het werk zien. Die middag wordt verder feestelijk opgeluisterd door de ‘SeizoensBBQ’ na afloop en het officiĆ«le afscheid van Ron Laan als bestuurder. Genoeg redenen om aanstaande zondag naar het Valkencomplex te komen.