Valken met 0-3 onderuit tegen Dirkshorn

Misschien waren de verwachtingen ook wel te hoog gespannen voor het eerste thuisduel in de derde klasse A. Valken won de week ervoor dik, met 6 doelpunten, en Dirkshorn verloor juist met vergelijkbare cijfers. Maar de thuiswedstrijd van Valken tegen Dirkshorn verliep niet in dezelfde lijn. Integendeel, Dirkshorn won terecht met 0-3.

In het begin hielden de ploegen elkaar nog in evenwicht. Daarbij viel wel op dat Valken niet dezelfde druk zette als vorige week, maar een meer afwachtende houding aannam. Daar kwamen geen grote kansen uit voort. Wel had Rick Boon een aardige volley binnenkant voet, maar de bal vloog over het doel. Na bijna een kwartier kwam Dirkshorn er ineens flitsend uit over de rechterkant en dat leverde een fraai doelpunt op. Jan Caspers had met een schot voorlangs later de kans op de gelijkmaker laten liggen. Vervolgens kwam Dirkshorn ook nog op 0-2, waarbij in een druk bezet strafschopgebied de doelpuntenmaker toch kon draaien en goed binnenschieten.

Ongetwijfeld had Valken andere bedoelingen in de tweede helft maar die werden bij een corner al snel ongedaan gemaakt doordat Dirkshorn uit een corner de 0-3 op het scorebord liet zetten. De achterstand was daarmee te groot om nog werkelijk iets terug te doen. Er kwamen wat kansen en kansjes voor Michael Helfensteijn en Rick Boon, maar daar bleef het bij. Dirkshorn bleek over een degelijke ploeg te beschikken die achterin het door Valken beoogde gevaar meestal daadkrachtig onschadelijk wist te maken. Helaas miste Valken de inbreng van Niels Timmer die aan enkel geblesseerd raakte tegen DWOW. Zonder Niels ontbreekt het een beetje aan verbale leiding in het team.

De verliespartij is geen drama natuurlijk. We kunnen moeilijk verwachten dat Valken op het hogere niveau alle wedstrijden de tegenstander de baas is. Maar dat we tegen Dirkshorn niet het verzorgd uitgevoerde positiespel van de voorgaande wedstrijden zagen, maar gaandeweg vooral ‘de lange bal’ werd gespeeld was wel jammer. Volgende week speelt Valken in Anna Paulowna tegen Kleine Sluis, de volgende ervaring in de derde klasse.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 09-11-2024
Ochtend
Anne / Renzo Tijsen
Middag
Mike Laan / Hasan Afnikar
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Lieve Langedijk, 21-10 (13 jaar)
Joost van Engen, 23-10 (52 jaar)
Berend Kraaneveld, 23-10 (21 jaar)
Lars Haring, 25-10 (15 jaar)
Copyright © 2024 De Valken