Valken verliest nipt uit bij Kleine Sluis

Een ‘verre’ uitwedstrijd voor Valken 1 in de derde klasse. Op het complex van Kleine Sluis in Anna Paulowna ging Valken met 1-0 onderuit. Het doelpunt viel al in de beginfase toen Kleine Sluis via de razendsnelle aanvaller op rechts enkele keren gevaarlijk doorkwam. De tweede keer was het raak. Het leek er dus even op dat Valken overlopen zou worden maar de ploeg knokte zich terug en kwam gaandeweg de eerste helft in steeds betere doen. Dat leverde (kleine) kansen op voor vooral Jan Caspers en ook voor Jeremy Vreeker.

Na rust dreigde al snel de 2-0 te vallen maar de bal vloog bij een hard schot over het doel. Van de schrik bekomen ging Valken verder met zijn zoektocht naar de gelijkmaker. De grootste kans daarop was voor Joris Molenaar, maar zijn harde knal was tegen de keeper aan. Het zou een verdiende treffer geweest zijn en al helemaal voor Joris Molenaar die de hele wedstrijd voorop ging in de strijd. Helaas kwam Valken nog met 10 man te staan na terecht rood voor Lorenzo van de Beek die te laat was met zijn harde tackle. Valken moest dus zonder punten huiswaarts en heeft nu twee keer op rij verloren nadat met winst de competitie werd geopend. Volgende week een nieuwe kans in de thuiswedstrijd tegen VVS 46, ongetwijfeld ook een tegenstander van formaat.