Valken gaat tegen Grasshoppers met de winst aan de haal

Na de moeizame laatste weken en het echec tegen VVS 46 was de vraag hoe Valken tegen het sterker geachte Grasshoppers voor de dag zou komen. Het antwoord is zeer positief. Vanaf de eerste minuut was Valken bij de les, toonde ongebreidelde inzet en gaandeweg de tweede helft verzilverde het elftal ook de afgedwongen kansen. Zo werd het 2-1 en pakte Valken zeer welkome punten.

In de eerste helft was Grasshoppers de bovenliggende partij. Met fysieke overtuiging speelden de Hoogwouders vooral op de helft van Valken, dat behalve een matig schot op doel van Jan Caspers geen echte kans had. Grasshoppers was gevaarlijker maar die ene niet te missen kans bleef uit, ook in de tweede helft.

Na rust kwam Valken ook zelf meer aan voetballen toe, onder sterke leiding van aanvoerder Niels Timmer van achteruit en met een prima bijdrage van de jonge talenten Rein Groot en Berend Kraaneveld, die als duo tot ‘Men of the match’ werden uitgeroepen. De strijdlustige Berend Kraaneveld stichtte het nodige gevaar vanaf links en daarvan wist Joris Molenaar net niet te profiteren met een schot op de paal. Later scoorde Valken wel doordat Rein Groot alert was en razendsnel bij de bal kwam die de keeper niet goed kon verwerken op een schot van Jeremy Vreeker. Vol overtuiging benutte de jongeling deze nog vrij moeilijke kans. Na de 1-0 volgde de 2-0 uit een prima benutte penalty van Jeremy Vreeker nadat Berend Kraaneveld in kansrijke positie onderuit werd gehaald. In de slotminuten scoorde Grasshoppers nog tegen uit een vrije trap, maar verder liet Valken het niet komen. De volle winst dus en tegelijkertijd een stimulans voor het vervolg in de derde klasse. Maar eerst donderdag a.s. in Nibbixwoud de bekerwedstrijd tegen SEW (aanvang 20 uur).