DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Prima ontwikkeling van de JO12-2 spelers (samenvatting 2018)

De jongens onder de 12-2 hebben een mooie eerste seizoenshelft achter de rug waarin zij zich ook nog eens prima hebben ontwikkeld. De jongens zijn doorgaans 10 jaar oud, maar door 3 spelers die al 11 jaar waren, moest er in de poule van JO12 worden gespeeld.

Om ons te wapenen was het daarom zaak om onze mannen het volgende bij te brengen; “snel spelen, bewegen zonder bal en weinig in duel komen”. De tegenstanders zouden ouder, groter en meestal fysiek sterker zijn. Er was dus werk aan de winkel.

De eerste wedstrijden was aanpoten geblazen. Er waren binnen ons team 3-4 van de 11 spelers die het spel maakten en veel aan de bal waren. De overige jongens hadden moeite met “aan de bal komen, vrij lopen en een bal schieten”. En àls een van deze jongens dan werd ingespeeld, dan ging de bal 8 van de 10 keer uit of was het een mislukte kaats. Maar door hard werken, goed trainen en uitstekende inzet veranderde dit beeld gedurende de afgelopen maanden. De laatste maand was het helemaal raak.

De Valken heeft een technisch beleidmaker aangetrokken en heeft daarnaast door Marc den Hoorn van Voetbalschool Utrecht aan een aantal trainers van de Valken, cursussen gegeven. Het waren zéér leerzame cursussen. (en normaal is ondergetekende nogal sceptisch over dit soort cursussen..). Door de JO12-2 spelers de oefenstof en manier van trainen aan te bieden die we van Marc den Hoorn hadden gekregen, zagen we de jongens met grote sprongen vooruitgaan. De Valken is op dit gebied een goede weg ingeslagen, wordt vervolgd.

Sinds deze laatste maand lopen alle jongens zonder bal goed vrij en komt iedereen veel meer aan de bal. De 3-4 jongens die eerst het spel maakten, gebruiken nu de andere jongens en iedereen heeft vertrouwen in elkaar gekregen, waarbij de bal nu 8 van de 10 keer wèl goed terug komt. De kracht van het “team” wordt nu gebruikt en alle wedstrijden worden plots met grote uitslagen gewonnen. Er zijn automatismen en standaard looplijnen zichtbaar en standaard situaties zijn ons eigen. Iedereen heeft ondertussen zijn vaste plekje en weet wat er van hem verwacht wordt. Veelal complimenten van de tegenstanders en uiteindelijk een 2e plaats op de ranglijst, klasse dus! We gaan de tweede seizoenshelft zelfs een klasse hoger spelen en dat hadden we vooraf niet verwacht.

Over welke spelers hebben we het dan…?
Dean; onze keeper. Uitstekende reddingen, voetbalt goed mee, weet ondertussen de achterhoede goed te bedienen zodat we in balbezit komen/blijven. Bovendien een mooi nieuw blauw keeperspak. Dean blaast niet van de toren maar is lekker aanwezig.

Jinne; linkspoot, linksback met geweldige drive naar voren. Begint kaatsen te zoeken, we zien vooruitgang. Jinne is erg gezellig.

Luca; onze stormram die centraal achterin speelt. Fysiek sterk en de jongens verbaal ook al goed neer zet. Daarnaast heeft Luca altijd hele grappige opmerkingen.

Kevin; uitstekende voorstopper die bij balbezit inschuift naar het middenveld. Prima kan schieten, fysiek sterk is en het overzicht heeft. De woorden die Kevin samenvatten; nette jongen, niet lullen maar poetsen”.

Cas; een jongen die zowel in de achterhoede als in het middenveld kan spelen. Een ware “sta in de weg” bij vele tegenstanders. Cas is lang en zit overal met zijn voeten tussen. Cas levert de bal in bij middenveld en gaat weer vrolijk verder. Hij dagdroomt nog wel eens met de handen in zijn zij, erg grappig. Verder is Cas een blije en zeer vriendelijke gozer.

Jelte; een van de kleinsten en ook op vele plekken inzetbaar. De laatste weken veel meer vertrouwen en dat zie je terug. Hij gaat duels aan, wil meer aan de bal komen en luistert goed naar iedereen, mooi om te zien hoe Jelte zich ontwikkelt. Jelte is onze vrolijke noot.

Sven; snelle rechtsback met veel duelkracht en acties naar voren. Ook de laatste tijd erg vooruit gegaan in zijn spel. Doet heel erg zijn best op trainingen en zie je terug. Sven is de clown van het team.

Stein; onze regisseur op het middenveld met longen van een paard. Stein heeft het een prachtig mooi spelinzicht en heeft het vermogen om zowel met acties- kijken en schieten, zijn teamgenoten- of zichzelf in stelling te brengen voor de goal. Stein vreet voetbal, zuigt tips van de coach op en is ons bijdehandje.

Tim; een typische hangende spits. Maakt de mooiste goals uit de vreemdste hoeken maar mist ook wel eens de makkelijkste. Prima schot, goede dribbel, inzicht en actie, goede voetballer. Het gaat hem makkelijk af. Maakt de mooiste “dans moves” na een goal.

Lex; onze kleine spits met veel diepgang. Lekker linker poot, prima dribbel en inzicht met prima schot. Wil ook voetballend voor de goal komen door combinaties. Lex maakt veel goals, de een nog mooier dan de ander. Lex is qua karakter ook een spits, wil voorop lopen op prima manier, laat zich prima sturen en laat zich ook goed coachen. Prima kereltje.

Jerremy; onze Streker. Gaat lekker. Weet in de voorhoede èchte spitsengoals te maken, maar is ook niet te beroerd om in te zakken naar het middenveld. Jerremy maakt ook mooie stappen en aardige rustige gozer.

Uiteraard nog Frank M., onze assistent op zaterdag die met de modernste equipment de tijd bijhoudt en die de reservebank continue van informatie voorziet en erop toeziet dat iedereen even lang speelt.

Frank L. de trainer die de jongens op de woensdag de beste oefenstof bijbrengt.

Alle ouders, opa’s en oma’s die wij wekelijks blij langs het voetbalveld zien.

Bedank ik verder iedereen die zich op welke manier dan ook heeft ingezet om de mannen blij met elkaar te laten voetballen. Iedereen heeft volgens mij veel plezier en het is een mooi span bij elkaar!

Vanuit de keuken, een besneeuwde wereld en met op de achtergrond kerstmuziek wens ik iedereen veel gezondheid, fijne feestdagen en een geweldig (sportief) 2019 toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Corona protocol

Laatste update 12-06-21
Klik hier voor alle info

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Tweets

Jarigen :)

Jesse Bakker, 17-09 (21 jaar)
Koen Huigen, 17-09 (29 jaar)
Maikel Reus, 17-09 (29 jaar)
Rick Laan, 19-09 (15 jaar)
Ties Doodeman, 20-09 (15 jaar)
Niels Kool, 20-09 (39 jaar)
Timo Orsel, 20-09 (11 jaar)
Floris Rooker, 20-09 (17 jaar)
Bente Roukema, 21-09 (17 jaar)
Lars Dalmulder, 22-09 (11 jaar)
Copyright © 2021 DeValken.com