DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken slikt tegen Always Forward ‘nederlaag met perspectief’

Karakter tonen, sterk spelen en toch ruim verliezen. Dat overkwam Valken 1 in Hoorn op het kunstgras van Always Forward. Bij rust stond Valken 1-2 voor door doelpunten van Erik Appelman na een stormachtig begin van Always Forward dat al binnen twee minuten op voorsprong kwam. Valken richtte zich op en ging gaandeweg steeds beter spelen. Eerst kopte Erik Appelman een voorzet van Sam Vroling binnen en even later strafte hij onvoldoende Hoorns uitverdedigen goed af. Helaas zou na rust diezelfde Erik Appelman ongelukkig over de bal heenmaaien bij een vrije trap van Always Forward waardoor het 2-2 werd. En daarna was het weer hetzelfde verhaal van het seizoen tot dusverre: steeds als Valken een goede kans op een doelpunt net niet verzilverde, sloeg de tegenstander vervolgens wel toe. Het werd zelfs nog 5-2, maar dat maakte niet zo heel veel meer uit.

Het elftal van Valken was versterkt door de terugkeer van Niels Timmer. Dat gaf het team duidelijk een stimulans, omdat met de aanvoerder het spel van achteruit luidkeels wordt georganiseerd en het team wordt aangespoord. Helaas zat Kor Mantel met een hielspoorblessure op de bank. Maar omdat Erik Appelman fit genoeg was om mee te doen en Roan Groot voorin voor fysieke, kopsterke inbreng zorgde, werd er voorin toch voldoende gevaar gesticht. In de eerste helft speelde bovendien Remon Leeuw op rechts uitstekend mee. Het was vooral knap hoe het team zich ‘herpakte’ na de desastreuze eerste minuten met voor Always Forward een schot op de lat en daarna de knap ingeschoten bal vanaf de 16-meterlijn.

De tweede helft kon Valken het dus niet afmaken. Maar het zat ook echt niet mee deze keer. De ongelukkige gelijkmaker kwam te snel na rust. Toch waren er voor Valken goede kansen voor Roan Groot, Sammy Koster en Joris Molenaar die uit een corner snoeihard tegen de paal kopte. Dat Valken 1 weer tegen een nederlaag aanliep, zal pijn doen bij Martin Glim en zijn mannen. Toch kan uit deze wedstrijd veel perspectief worden gehaald voor de vele thuiswedstrijden die nu gaan volgen. Daarin moet het gebeuren. Met steun van het thuispubliek moet Valken met het spel van vandaag punten kunnen binnenhalen. Punten die hard nodig zijn in de zeer spannende strijd onderin de Vierde Klasse C om boven de streep van de nacompetitie te blijven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 13-06-2020
Ochtend
Nancy / Timo Kromkamp
Middag
Joey Lucassen / Gijs van der Geest
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Rick Sunder, 05-06 (20 jaar)
Sophie Laan, 06-06 (17 jaar)
Marijke Laan, 07-06 (55 jaar)
Joop Groot, 08-06 (63 jaar)
Arjan Degeling, 09-06 (54 jaar)
Alain de Leth, 10-06 (22 jaar)
Copyright © 2020 DeValken.com