DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

De Valken was wel toe aan een feestje: handbalsters promoveren na zestig jaar naar de hoofdklasse

Robin Kaandorp – Gisteren om 19:43 – HEM

Met vier kampioensteams was het afgelopen weekend feest bij handbalvereniging De Valken. Voor de meeste vreugde zorgde de titel van de hoofdmacht. Voor het eerst in de zestigjarige historie van de club promoveerde het vlaggenschip naar de hoofdklasse.

De gang omhoog werd dit weekend gevierd, maar een week eerder al gemaakt. ,,Al hadden we daar vooraf niet echt rekening mee gehouden”, aldus trainer Jan Schouten, die aan zijn tweede jaar bij de club bezig is en in het verleden vooral actief was bij VVW.

Buurclub DTS’48 ging een week eerder verrassend onderuit, waardoor het behaalde punt tegen Victoria O (18-18) voor De Valken al volstond voor het kampioenschap. ,,Dus we hebben het toen alvast een klein beetje gevierd, maar toen was niet iedereen erbij”, aldus routinier Corina Ruiter.

Platte kar
Na de ruime zege op Westsite 3 (25-18), waarmee het seizoen werd afgesloten, volgde er een rit op de platte kar door Hem en Venhuizen en daarna barstte het feest pas echt los. Aan het begin van het seizoen lag dit niet in de lijn der verwachting. ,,Toen hadden we niet eens een vaste keeper.”

Onder meer de huidige voorzitter, Wendy Dekker, verdedigde in het veldseizoen het doel. Maar juist op het moment dat de zaalcompetitie begon, besloot Merel Zwart na een absentie van twee jaar terug te keren. ,,Zij was gestopt vanwege een knieblessure, maar het begon bij haar weer te kriebelen”, weet Ruiter. ,,Dat bracht meer rust in het team.”

Erop en erover
Met veertien jaar ervaring in de hoofdmacht kan Ruiter het huidige team goed vergelijken met eerdere teams. ,,Maar ik vind het moeilijk te zeggen waarom het nu wel is gelukt. We hebben er wat meiden bij die in de jeugd met De Valken landelijk hebben gespeeld, maar zulke lichtingen hebben we eerder ook gehad.”

Het zag er overigens lang niet naar uit dat de hoofdklasse bereikt zou worden. Victoria O stond het grootste deel van het seizoen bovenaan. ,,Maar die morsten opeens heel veel punten”, vervolgt Schouten. De Valken ging erop en erover.

Verwachtingspatroon
Het resulteerde in een zeer welkome titel, aldus de voorzitter. ,,We waren wel weer eens toe aan een kampioensfeestje.” Een verwachtingspatroon wat betreft de hoofdklasse is er nog niet, zegt Dekker: ,,We willen zeker presteren, maar we zijn daarnaast wel een echte dorpsclub, die ook nog gewoon aan het buitenseizoen meedoet.”

,,Het is allemaal wat technischer op dat niveau. Dat is wel een voordeel, maar eerst maar eens een jaar kijken hoe het gaat”, blikt Schouten alvast vooruit. ,,We zetten in op lijfsbehoud. We zijn al supertrots op deze prestatie”, besluit Dekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 06-06-2020
Ochtend
Isabel/Jesse Dalmulder
Middag
OPVULPLEK/ Beau Wissink
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Daniel Hofman, 02-06 (19 jaar)
Daan Weverink, 04-06 (15 jaar)
Rick Sunder, 05-06 (20 jaar)
Bo Vis, 05-06 (14 jaar)
Joa de Wit, 05-06 (9 jaar)
Sophie Laan, 06-06 (17 jaar)
Copyright © 2020 DeValken.com